Julius Panka: referendumus reikia rengti dažniau

Julius Panka: referendumus reikia rengti dažniau

Nors referendumas dėl draudimo parduoti žemę ir nebuvo sėkmingas, tačiau referendumai turėtų būti rengiami dažniau, mano referendumą palaikančios Tautininkų sąjungos vadovas Julius Panka, ir pasigenda pilietinės visuomenės.

"Liūdina tai, kad toks aktyvumas. Tikrai, tikėjomės didesnio, bet, kaip jau ir sakiau, vasaros vidurys, ir prigąsdinti žmonės. Iš tikrųjų, galima daryti pagrindinę išvadą, kad Lietuvoje reikia dažniau rengti referendumus, nes žmonės sunkiai skaito dokumentus. Kita vertus, aktyvumas rodo, kad iki pilietinės visuomenės mums dar labai toli", - Eltai sekmadienio vakarą sakė J. Panka.

Pagal dalinius duomenis, už pataisas, kad būtų uždrausta parduoti žemę užsieniečiams ir sumažinti reikalavimai referendumams skelbti, balsavo 70, 51 proc., prieš – 26, 65 proc. dalyvavusiųjų. Rinkėjų aktyvumas siekė 15,37 proc.

Tautininkų sąjungos vadovas referendumus siūlo organizuoti kartu su rinkimais, Lietuvoje vykstančiais beveik kiekvienais metais.

"Sunku suvokti, kodėl mūsų Seimo nariai šį referendumą sugalvojo daryti vasaros viduryje, o ne su Prezidento arba Europos Parlamento rinkimais. Seimo nariai turbūt galvoja, kad pinigai ne jų, o valstybės. Tai nedovanotinas išlaidumas. Iš tiesų, darant referendumus kartu su Seimo, savivaldybių arba Prezidento, europarlamento rinkimais, tikrai būtų sveika rengti po kelis ar po vieną referendumus", - pakartojo J. Panka.

Negalutiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, referendume siūlytoms Konstitucijos pataisoms pritarė apie 70 proc. balsavime dalyvavusių žmonių. Pasak J. Pankos, jei žmonės nebūtų buvę suklaidinti, šis skaičius galėjo siekti 90 proc.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder