Julius Sabatauskas apie kandidatavimą į ministrus: tokio siūlymo negavau

Julius Sabatauskas apie kandidatavimą į ministrus: tokio siūlymo negavau

Socialdemokratų kandidatui į teisingumo ministrus Dariui Petrošiui atsiėmus savo kandidatūrą, žiniasklaidoje į šias pareigas minimas socialdemokratas Seimo narys Julius Sabatauskas sako tokio siūlymo negavęs.

"Kandidatas į ministrus yra tada, kada Ministras Pirmininkas pasiūlo, tokio siūlymo negavau, tokio siūlymo nesu sulaukęs. Kai sulauksiu, tada ir kalbėsime", - pirmadienio rytą sakė jis Eltai.

Vėliau žurnalistų kalbintas politikas dar kartą pakartojo, kad dar nesvarstė galimybės tapti ministru, "nes tokio pasiūlymo nėra".

Paklaustas, ar galėtų užimti teisingumo ministro pareigas, J. Sabatauskas sakė, kad jo darbo patirtis Seime yra pakankama. "Aš manau, kad turbūt galėčiau, nes patirtis darbo Seime, Seimo teisės ir teisėtvarkos komitete, yra, manyčiau, pakankama", - svarstė jis.

J. Sabatauskas neatsakė, ar sutiktų būti ministru, jeigu tokios pareigos oficialiai jam būtų pasiūlytos. "Aš į šį klausimą atsakysiu Ministrui Pirmininkui", - sakė jis.

J. Sabatausko teigimu, apie jo galimą kandidatavimą į ministrus buvo kalbama socialdemokratų valdybos posėdyje, tačiau dėl naujos kandidatūros į teisingumo ministrus bus apsispręsta pirmadienį partijos prezidiumo posėdyje.

"Valdyboje pokalbis toks buvo, šiandien vyks partijos prezidiumas, tada bus priimtas sprendimas", - žurnalistams sakė J. Sabatauskas.

D. Petrošius pareiškė, kad, norėdamas apsaugoti savo šeimą ir užkirsti kelią tolesnei šmeižto kampanijai, atsiima savo kandidatūrą į teisingumo ministro postą.

"Aš, kaip ir Premjeras Saulius Skvernelis, teigiu, kad šeima man svarbiau už postus ir karjerą", - sako D. Petrošius.

Anot jos, tokiu savo žingsniu jis siekiąs apsaugoti ir būsimąją Vyriausybę nuo nereikalingų intrigų bei trukdžių dirbti. "Nenormalu, kai vieno ar kelių asmenų šmeižtas tampa įtakos įrankiu būsimajai Vyriausybei ir jos vadovui", - pažymi jis savo pareiškime, primena ELTA.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder