KAM: per pratybas susižeidusių dviejų karių gyvybei pavojus negresia

KAM: per pratybas susižeidusių dviejų karių gyvybei pavojus negresia

Per pratybas Pabradės poligone susižeidusių Lietuvos karių būklė po gydytojų apžiūros yra stabili, pavojus jų gyvybei negresia, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Trečiadienį abu susižeidę kariai yra operuojami Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių ir Žalgirio klinikose. Vienam iš susižeidusių karių antradienį Santariškių klinikos traumatologijos skyriuje buvo susiūtos žaizdos veido srityje, o šiuo metu atliekama operacija šalinant svetimkūnį rankoje. Kitam kariui Žalgirio klinikoje atliekama svetimkūnio šalinimo operacija veido srityje.

Nelaimingas įvykis atsitiko antradienio vakarą, primena ELTA. Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje per kovinio šaudymo pratybas su prieštankiniais granatsvaidžiais "Carl Gustaf" susižalojo du Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Kariams įvykio vietoje buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba, jie buvo pristatyti į Generolo Silvestro Žukausko poligone esantį medicinos punktą. Atlikus pirminę karių apžiūrą buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai iš Švenčionių ir Vilniaus nusprendė karius gabenti tolesnei apžiūrai ir gydymui į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių kliniką.

Šiuo metu atliekamas įvykio tyrimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder