Kauno gatvėse sustiprinta automobilių greičio kontrolė

Kauno gatvėse sustiprinta automobilių greičio kontrolė

Per tris praėjusio savaitgalio dienas pareigūnai, suintensyvinę budėjimus pagal specialią policijos priemonę, skirtą geresniam eismo saugumui užtikrinti, Kauno miesto gatvėse užfiksavo 188 greičio viršijimo atvejus. Iš jų net 118 kartų leistinas greitis buvo viršytas daugiau kaip 20 (bet ne daugiau kaip 30) kilometrų per valandą. Du kartus buvo užfiksuotas nustatyto greičio viršijimas net 50 ir dar daugiau kilometrų per valandą.

Reidų metu neliko nepastebėti ir kiti vairuotojų daromi pažeidimai: nustatyti 3 neblaivūs vairuotojai, 1 žmogus vairuodamas naudojosi mobiliojo ryšio telefonu, 3 automobilių techninės apžiūros aktas nebegaliojo, 3 vairuotojai neturėjo privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, 3 automobilių stiklai buvo neleistinai tamsinti ir 1 automobilis, lapkričiui persiritus į antrąją pusę, vis dar eksploatuojamas su vasarinėmis padangomis.

ELTA primena, jog sekmadienį paminėta Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Jos tikslas yra ir dvasinis bei moralinis palaikymas žmonių, kurių šeimos nariai, draugai ar pažįstami žuvo eismo įvykiuose. Šia diena norima dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, į Kelių eismo taisyklių laikymąsi, kad būtų išvengta beprasmių aukų. Deja, skaudžiai nukentėjusiųjų keliuose nemažėja,

Šiais metais Kauno apskrityje jau įvyko 415 eismo įvykių, buvo sužalota 512 eismo dalyvių, net 37 žmonės žuvo. Kauno mieste nuo metų pradžios žuvo 12 eismo dalyvių, o apie 60 proc. eismo įvykių, kurių metu žuvo žmonės, įvyko dėl nustatyto greičio viršijimo.

Kaip teigiama Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pranešime, per 10 šių metų mėnesių surengta 12 saugaus eismo akcijų, parengti 26 planai, kurių metu buvo aktyviau kontroliuojami leidžiamą važiavimo greitį viršijantys vairuotojai. Kauno apskrityje už greičio viršijimą nubausta veik 8000 transporto vairuotojų (Kauno mieste - 3 461).

"Siekiant sustiprinti vairavimo kontrolę, prevencinės priemonės vykdomos viešojo ir neviešojo patruliavimo būdais. Neviešojo patruliavimo metu naudojamas policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtas automobilis su įmontuota mobilia greičio matavimo sistema. Kontroliuojama Kauno, Jonavos, Kėdainių ir Kaišiadorių miestuose, Kauno apskrityje esančių magistralinių ir krašto kelių ruožuose.

Viena iš eismo įvykių priežasčių - saugaus greičio nesilaikymas tamsiu paros metu. Siekiant sumažinti sužeistų ir žuvusių eismo dalyvių skaičių bei sustiprinti leistino greičio viršijimo kontrolę tamsiu paros metu nuo lapkričio-16 -osios iki gruodžio 2 dienos Kauno mieste vykdoma speciali policinė priemonė, kurioje kauniečiams pareigūnams padeda kolegos iš Marijampolės, Alytaus ir Kelių policijos tarnybos. Ypatingas dėmesys skiriamas Kauno miesto judriausioms gatvėms," - teigia Kauno apskrities VPK atstovas Kęstutis Kasciukevičius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder