Kertantiems Lietuvos sieną - galimybė nelaukti eilėse

Kertantiems Lietuvos sieną - galimybė nelaukti eilėse

Važiuojantieji iš Lietuvos į Kaliningrado sritį arba į Baltarusiją netrukus galės negaišti laiko pasienio eilėse, savo eilės vietą iš anksto rezervuodami elektroniniu būdu.

Nuo gegužės 28-osios išankstine eilės rezervacija jau gali pasinaudoti tie, kas šių metų liepos mėnesį planuoja vykti į Kaliningrado sritį per Kybartų pasienio kontrolės punktą.

Antradienį Vilniuje vykstančio Lietuvos ir Estijos verslo forumo metu Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Estijos Prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas (Toomas Hendrik Ilves) paskelbė transporto priemonių, laukiančių kirsti Lietuvos valstybės sieną, eilių išankstinės rezervacijos pradžią.

Pageidaujamą valstybės sienos kirtimo laiką galima iš anksto rezervuoti interneto svetainėse www.ltsiena.lt arba www.lithuanianborder.eu.

Transporto priemonių, laukiančių kirsti Lietuvos valstybės sieną, eilių valdymo informacinę sistemą EVIS diegia Pasienio kontrolės punktų direkcijos prie Susisiekimo ministerijos skelbtą konkursą laimėjusi Lietuvos UAB "Ekskomisarų biuras" kartu su Estijos IT kompanija "GoSwift OU".

"Labai vertinu Estijos specialistų patirtį ir indėlį Lietuvoje diegiant pažangią elektroninę sistemą, kuri daugeliui žmonių supaprastins kelionę, taupys laiką ir padės geriau reguliuoti transporto srautus", - apie diegiamą naujovę sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Minėtoji sistema pradės veikti liepos 1 d. Kybartų pasienio kontrolės punkte. Vėliau šiais metais išankstinio eilės registravimo paslauga bus prieinama ir vykstantiems į Baltarusijos per Medininkų pasienio kontrolės punktą.

Jau liepos 1 d. pirmosios transporto priemonės, kurios EVIS interneto svetainėse bus iš anksto užregistruotos kirsti valstybės sieną Kybartų pasienio kontrolės punkte, galės tai padaryti savo planuotu laiku.

Analogišką transporto priemonių eilių valdymo informacinę sistemą Estijos IT kompanija "GoSwift OU" jau yra įdiegusi Estijos-Rusijos ir Rusijos-Estijos pasienio kontrolės punktuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder