Kęstas Komskis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl įvykio su VSAT tarnybiniu šunimi

Kęstas Komskis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl įvykio su VSAT tarnybiniu šunimi

Seimo Pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas perimti Pagėgių savivaldybėje įvykusio nelaimingo įvykio tyrimą, kurio metu žuvo VSAT tarnybinis šuo. 

Tai parlamentaras nutarė viešojoje erdvėje ir žiniasklaidoje pasirodžius "tendencingiems bei tikrovės neatitinkantiems vertinimams".

"Norėčiau, kad incidentas Pagėgių savivaldybėje, į kurį dėl nelaimingo atsitiktinumo aplinkybių pateko mano brolis, niekaip nebūtų siejamas su mano politine veikla, todėl šį incidentą turėtų objektyviai tirti aukštesnio lygio teisėsaugos institucijos bei ekspertai. Šiuo metu Lietuvoje vyksta Seimo rinkimų kampanija, todėl neatmesčiau tos galimybės, kad šį įvykį bus siekiama eskaluoti ir sieti su mano asmeniu", - sakė Seimo Pirmininko pavaduotojas K. Komskis.

Anot K. Komskio, paaiškėjus naujoms įvykio aplinkybėms, kuriomis žuvo tarnybinis VSAT šuo, kyla įtarimų, kad ikiteisminio tyrimo procedūros galėjo būti pažeistos, o visuomenėje specialiai sukeltas ažiotažas, todėl ginant viešąjį interesą būtina nustatyti, ar VSAT pareigūnai ėmėsi visų tinkamų priemonių ir ar nepadarė pažeidimų ikiteisminio tyrimo metu.

"Manau, kad į įvykio vietą turėjo būti iškviesti policijos pareigūnai, tačiau to nebuvo padaryta. Šiuo metu ikiteisminį tyrimą atlieka pati Valstybės sienos apsaugos tarnyba, nors jos pareigūnai yra ir to paties įvykio dalyviai. Ar toks tyrimas gali būti objektyvus? Juo labiau, kad esama galimų ir VSAT pareigūnų pažeidimų ir paties incidento, ir tyrimo metu. Manau, kad išankstinės VSAT pareigūnų nuomonės, kurios buvo paskelbtos ir vis dar skelbiamos viešoje erdvėje, ko neturėtų būti, kenkia tyrimui ir tiesos nustatymui," - teigė K. Komskis.

"Jau šiandien yra aišku, kad medžiotojas šovė ne tiesiai į jį puolusį šunį, o taikėsi pro šalį norėdamas jį išgąsdinti ir sustabdyti, tačiau kulka atšoko ir, deja, pataikė į gyvūną. Be to, mano žiniomis, šis šuo buvo sunkiai valdomas komandomis ir jau buvo agresyviai pasielgęs su kitais žmonėmis. VSAT pareigūnai, mano asmeniniu vertinimu, siekia ginti savo mundurą, todėl dalį tiesos tiesiog nutylėjo. Esu viešas asmuo ir šią istoriją bandoma tiesiogiai susieti su manimi ir pakenkti mano kaip politiko reputacijai, todėl noriu, kad būtų išvengta neteisingų interpretacijų ir viskas būtų daroma pagal įstatymus", - teigė parlamentaras.

Kaip pranešė VSAT, šuo buvo nušautas ieškant kontrabandininkų Šereitlaukio kaimo prieigose, kur buvo aptikti įtartini pėdsakai. Netoliese esančiame miške, maždaug už kilometro nuo Nemuno upės, skiriančios Lietuvą ir Rusijos Kaliningrado sritį, taip pat buvo rastos 7 dėžės cigarečių polietileniniame įpakavime, todėl VSAT pareigūnai šioje vietoje paspendė pasalą kontrabandininkams.

Dieną į šią vietą atvažiavo automobiliai "Subaru Legacy" ir "Škoda Octavia". Neabejojama, kad jie atvyko pasiimti kontrabandinio krovinio. Pasaloje buvę pasieniečiai vieną atvykėlių, 31-erių Pagėgių gyventoją, sulaikė, kai šis atėjo prie krovinio. Kiti trys vyrai spruko į mišką, jų paieškai pasitelktas kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu.

"Ramzis buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene, ant kurios yra VSAT skiriamieji ženklai. Staiga belgų aviganiui judant miško keliuku pasigirdo šūvis", - rašoma VSAT išplatintoje medžiagoje.

Šuo nuo vienintelio šūvio mirė iškart. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder