Keturios mažos partijos Seimo rinkimuose dalyvaus kartu

Keturios mažos partijos Seimo rinkimuose dalyvaus kartu

Šeštadienį Marijampolėje keturios partijos – Tautininkų sąjunga, Centro partija, Socialdemokratų sąjunga, Tautos vienybės sąjunga bei visuomenininkai, sukirto rankomis, kad rinkimuose dalyvaus kartu. Jos susijungė į nacionalinį susivienijimą – koaliciją „Už Lietuvą Lietuvoje“, rašo 15min.lt.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, šeštadienį buvo patvirtintas apsisprendimą vienytis ir kartu ne tik eiti į 2012-ųjų metų Seimo rinkimus, bet ir nuolat vykdyti bendrą politiką siekiant įgyvendinti Nacionalinio susivienijimo programinius uždavinius.

Nacionalinio susivienijimo „Už Lietuva Lietuvoje“ Politinės tarybos pirmininku išrinktas Seimo narys, Tautininkų sąjungos pirmininkas Gintaras Songaila.

Susirinkime buvo patvirtintas susivienijimo „Už Lietuvą Lietuvoje“ jungtinis-koalicinis Seimo rinkimų sąrašas. Į jungtinį rinkimų sąrašą be susivienijusių 4 partijų narių įtraukti ir aktyvūs visuomenininkai, Nepriklausomybės Akto signatarai, buvę Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariai.

Suvažiavimas taip pat patvirtino bendrą koalicinės rinkimų programos darbo grupę. Buvo nuspręsta rugsėjo 15 d. surengti Nacionalinio susivienijimo „Už Lietuvą Lietuvoje“ rinkiminę programinę konferenciją, kurioje planuojama patvirtinti jau anksčiau koalicijos partnerių priimtos bendros rinkimų programos gairių pagrindu parengta plati susivienijimo „Už Lietuvą Lietuvoje“ rinkimų programa.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder