Kitą savaitę Seimo komisija ketina apsispręsti dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės

Kitą savaitę Seimo komisija ketina apsispręsti dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės

Kitą savaitę, antradienį, Seimo laikinoji tyrimo komisija ketina apsispręsti dėl teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės.

Tai po penktadienį vykusio komisijos posėdžio žurnalistams sakė komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius.

Penktadienį komisija svarstė pažymos ir Seimo rezoliucijos projektus.

"Buvo kalbama apie rezoliuciją ir pažymą, buvo išsakyta, kad ją reikia papildyti kai kuriais punktais, tą padarys komisijos sekretoriatas kitam posėdžiui. Kitą posėdį turbūt balsuosime, nes jau ateinantį trečiadienį reikia pateikti išvadas Seimui", - sakė E. Jurkevičius.

Jis apgailestavo, kad keli komisijos nariai - Naglis Puteikis, Rytas Kupčinskas ir Evaldas Lementauskas - išėjo iš komisijos posėdžių salės.

"Aišku gaila, kad keli komisijos nariai išėjo, bet visi išsakė savo nuomones", - teigė komisijos pirmininkas.

Jis nesiėmė žurnalistams atsakyti, kaip komisijos nariai linkę balsuoti dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės.

"Visi turi savo nuostatas, įsitikinimus, o balsavimas parodys", - sakė E. Jurkevičius.

Komisijos posėdį palikęs E. Lementauskas aiškino savo poelgį tuo, kad ten "yra balaganas". Jis siūlė pirmininkavimą komisijos pavesti komisijos pirmininko pavaduotojui Stasiui Šedbarui.

Iš komisijos posėdžio pasitraukęs parlamentaras N. Puteikis kaltino komisiją šališkumu.

"Komisijos dauguma yra apsisprendusi ir tą šališkumą demonstravo. Šį kartą mus papiktino tai, kad jie atsisakė į sprendimo projektą įtraukti informaciją, kad komisija prašė videomedžiagos, iš kurios būtų aišku, kas ką mušė, ir prokuratūra atsisakė ją duoti. Mes norėjome, kad šitame tekste būtų teisingai atspindėta situacija, jie tam pasipriešino. (....). Pasinaudojome su R. Kupčinsku komisijos nario teise nedalyvauti balsavime, ir mes sąmoningai sugriovėme kvorumą", - žurnalistams teigė N. Puteikis.

Jo nuomone, komisijos sprendimas yra visiškai aiškus. "7 komisijos nariai balsuos už tai, kad Venckienei būtų nuimtas imunitetas", - prognozavo N. Puteikis.

Paklaustas, ar dalyvaus antradienį vyksiančiame komisijos posėdyje, jis teigė: "Mes visomis priemonėmis sieksime, kad komisijos sprendimo projekte atsirastų informacija, kad prokuratūra šaiposi iš Seimo neduodama prašomos informacijos".

Ateinantį antradienį Seimo laikinoji tyrimo komisija, sprendžianti dėl teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės, ketina rinktis į eilinį posėdį.

Seimas iki birželio 27 d. pratęsė laikinosios tyrimo komisijos, sprendžiančios dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės, darbą. Komisijoje dirba 12 įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių parlamentarų.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder