Komisija siūlo panaikinti N. Venckienės neliečiamybę

Komisija siūlo panaikinti N. Venckienės neliečiamybę

Seimo laikinoji tyrimo komisija siūlo panaikinti teisėjos Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę.

Už tokį sprendimą antradienį už uždarų durų vykusiame Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės posėdyje balsavo 6 komisijos nariai, prieš - 5. Apie balsavimo rezultatus žurnalistams pranešė komisijos nariai Rytas Kupčinskas ir Naglis Puteikis.

Galutinį sprendimą dėl sutikimo teisėją N. Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę turės priimti Seimas.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę, primena ELTA.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Evaldas Jurkevičius: "Seimas ne bokso ringas"

Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas E. Jurkevičius išplatino pranešimą:

"Vienas paskutiniųjų Seimo laikinosios tyrimų komisijos posėdis per penkias minutes vos netapo kovos lauku ir dėl ko?

Galbūt posėdyje dalyvaujantys svečiai norėjo tie-sos, kuri persikeltų į bokso ringą, nes ir sporte, tiesa, tai taškai vieno iš kovotojų pergalė.

Tačiau Seimas - tai diskusijų ringas, kuriame tiesos pasiekiamos demokratiniu būdu balsavimais, apsižodžiavimais ir išimtimi.

Seimas iš 73 dalyvavusių posėdyje skaičiumi 61 - už, 4 - prieš, 7 - susilaikė, nutarė, kad bokso nebus.

Žvelgiant į N. Venckienės akis susidaro įspūdis, kad ponia, turinti žiniasklaidos dėmesį jau ne vienus metus, jaučiasi nugalėtoja, nes トnugalėtojų niekas neteisia".

Nugalėtoja rodo savo galią per Garliavos bendruomenę, bet Garliava - tai ne visa Lietuva, kurioje kiekvieną dieną gimsta ir miršta žmonės, kur įvyksta skaudūs ir linksmi nutikimai, kur statomi paminklai, kur žmonės žiūri įvairias televizijos laidas ir kiekvienas Lietuvos pilietis turi savo nuomonę", - sakoma pranešime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder