Komisija siūlys neleisti patraukti atsakomybėn Petro Gražulio ir Kazimiero Uokos

Komisija siūlys neleisti patraukti atsakomybėn Petro Gražulio ir Kazimiero Uokos

Seimo sudaryta laikinoji tyrimo komisija siūlys Seimui nesutikti patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti Seimo narių Petro Gražulio ir Kazimiero Uokos laisvę.

Tai numatančias rezoliucijas dėl šių parlamentarų neliečiamybės Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo komisijos primininkas Vytautas Grubliauskas.

Galutinai dėl šių Seimo narių neliečiamybės turės apsispręsti Seimas.

P. Gražulis ir K. Uoka įtariami galimai sutrikdę viešąją tvarką ir priešinęsi valstybės pareigūnui. Prokuratūra prašė duoti sutikimą patraukti šiuos parlamentarus baudžiamojon atsakomybėn.

Generalinio prokuroro Dariaus Valio teigimu, surinktoje medžiagoje yra duomenų, kad Seimo nariai K. Uoka ir P. Gražulis šių metų gegužės 8 d. apie 14.30 val. viešoje vietoje, Vilniuje, Upės gatvėje, šalia Baltojo tilto, įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams, nevykdė policijos pareigūnų, atlikusių jiems pavestas viešosios tvarkos saugojimo pareigas, teisėtų reikalavimų nepereiti užtvaros bei nutraukti neteisėtus veiksmus, primena ELTA.

Pasak D. Valio, parlamentarai neteisėtai perėjo policijos užtvarą, pažymėtą specialiąja juosta su užrašu "Stop policija", ribojančią įvykių vietos perimetrą. Taip pat panaudodami fizinį smurtą parlamentarai, anot prokuratūros, pasipriešino policijos pareigūnams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder