Konfliktų zonose žuvusio valstybės tarnautojo artimiesiems siūloma išmokėti 100 mėnesių VDU dydžio kompensaciją

Konfliktų zonose žuvusio valstybės tarnautojo artimiesiems siūloma išmokėti 100 mėnesių VDU dydžio kompensaciją

Seimas po svarstymo pritarė Valstybės tarnybos ir Diplomatinės tarnybos įstatymų pakeitimams, kuriais numatoma įtvirtinti didesnes kompensacijas valstybės tarnautojų žūties ar sužalojimo atveju, kai tarnybines pareigas jie vykdė ginkluotų konfliktų zonose. Tam, kad pataisos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą.

Svarstomomis pataisomis siūloma įtvirtinti nuostatą, kad užsienio valstybėje, kurioje vyksta ginkluotas konfliktas, ar dėl užsienio valstybėje įvykdyto teroro akto žuvusio arba mirusio valstybės tarnautojo artimiesiems būtų išmokama 100 mėnesių jo gauto vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensacija, o sužalojimo arba sunkios ligos atveju - nuo 30 iki 50 mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensacija. Pagal pataisas visais atvejais bendra valstybės tarnautojui žuvus arba mirus išmokamos kompensacijos suma negalėtų viršyti 350 tūkst. litų.

Kompensacija galėtų būti išmokama dalimis, bet ne ilgiau kaip per 3 metus. Šiuo metu teisės aktuose yra nustatyta, kad žuvusio atliekant tarnybines pareigas arba mirusio dėl priežasčių, susijusių su tarnybinių pareigų atlikimu, valstybės tarnautojo (išskyrus valstybės tarnautojus, Vyriausybės nustatyta tvarka apdraustus valstybės lėšomis) šeimos nariams išmokama vienkartinė 12 mėnesių jo gauto vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensacija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder