Kremlius teigia nesuprantąs, kodėl reikia tikrinti Baltijos šalių nepriklausomybės teisėtumą

Kremlius teigia nesuprantąs, kodėl reikia tikrinti Baltijos šalių nepriklausomybės teisėtumą

Kremlius teigia nesuprantąs, kodėl reikia tikrinti, ar SSRS Valstybės taryba 1991 metais teisėtai pripažino Baltijos šalių nepriklausomybę.

"Kremlius nebuvo susipažinęs su šia iniciatyva, ir aš, atvirai kalbant, nesuprantu jos esmės", - sakė trečiadienį žurnalistams Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, paprašytas pakomentuoti atitinkamą parlamentarų paklausimą.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį Vienoje pareiškė nieko nežinąs apie Valstybės Dūmos deputatų paklausimą dėl Baltijos šalių pasitraukimo iš SSRS teisėtumo.

"Negirdėjau apie tokį paklausimą, - sakė jis. - Žinau, kad mes palaikome diplomatinius santykius su Pabaltijo šalimis, esame pasirašę tarpvalstybines sutartis".

"Nieko daugiau negaliu pridurti, aš nežinau apie šį paklausimą", - dar sykį pažymėjo Rusijos URM vadovas.

Antradienį Rusijos generalinės prokuratūros atstovai patvirtino, kad gautas Valstybės Dūmos deputatų paklausimas, kuriame prašoma patikrinti, ar teisėtai buvo pripažinta "Pabaltijo respublikų" nepriklausomybė 1991 metais. Sprendimas dėl paklausimo kol kas nepriimtas, sakė jie.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder