Kultūros naktis Vilniuje

Kultūros naktis Vilniuje

Šeštadienio vakarą ir naktį į sekmadienį Vilnius kultūringai naktinėjo. Penktojoje "Tebūnie naktis!" nuo sutemų iki aušros miestelėnams ir sostinės svečiams miegoti neleido per 100 nemokamų renginių Vilniaus meno erdvėse - galerijose, teatruose, muziejuose, taip pat bažnyčiose, parkuose, aikštėse ir net Neries pakrantėje.

Šįmet pirmą kartą kultūros naktyje dalyvavo visi pagrindiniai sostinės teatrai, pristatę naujausius sezono spektaklius bei teatralizuotus, poetizuotus ar muzikinius reginius. Vėliau negu įprasta vakare duris atvėrė Nacionalinis dramos, Lietuvos rusų dramos, Lėlės, Jaunimo, Mažasis, Keistuolių teatrai, "Meno fortas", "Atviras ratas", "Menų spaustuvė", jaunųjų kūrėjų įsteigtos grupės. Naktį lankytojų laukė ir daugiau kaip 20 sostinės muziejų.

Kaip ir kasmet, renginių gausa viliojo į skirtingus Vilniaus dailės akademijos rūmus. Dizaino inovacijų centre "Titanikas" buvo demonstruojamos kompiuterizuotos staklės, be kurių neapsieina nė viena aukštoji Europos dizaino mokykla. Netoliese esančiame Sereikiškių parke iki ryto siautė įvairių tautų ir stilių šokiai: flamenkas, samba, bačata, salsa, tango ir kiti.

Lukiškių aikštėje susirinkusiųjų širdis vėl virpino klasikinės muzikos koncertas, atliekamas maestro Petro Geniušo ir jaunųjų pianistų. Teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelio terasoje irgi skambėjo įvairių stilių muzika, dainavo Rasa Bubulytė, su norvegų muzikantais parengusi naujausią koncertinę programą.

Organizatorių skaičiavimu, "Tebūnie naktis!" renginiai kasmet pritraukia per 100 tūkst. lankytojų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder