Laukia lietinga savaitė

Laukia lietinga savaitė

Šią savaitę laikysis vidutiniškai šilti, su nedideliais krituliais, kurie sustiprės savaitgalį, orai. Savaitgalį termometro stulpelis turėtų šoktelėti į viršų ir oras sušilti iki 15-16 laipsnių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienis išliks sausas. Naktį temperatūra svyravo tarp 2 laipsnių šilumos ir 3 šalčio, dieną numatoma 12-17 laipsnių šiluma, tik Kuršių nerijoje bus truputį vėsiau.

Antradienio naktį šiaurės vakarinėje šalies pusėje, dieną daug kur palis. Naktį prognozuojama silpnai teigiama temperatūra, dieną bus dar šiek tiek vėsiau nei pirmadienį.

Trečiadienio naktį daugelyje rajonų bus apie 4 laipsnius šilumos, visur, išskyrus pajūrį, palynos. Dieną bus apie 11-12 šilumos, be kritulių. Tik pajūryje tradiciškai bus kiek vėsiau - čia oras sušils iki 7 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį bus 1-2 laipsniai šilčiau negu trečiadienio naktį, vėlgi palynos, ties Baltija - stipriau. Dieną sinoptikai prognozuoja debesuotą su pragiedruliais orą, šils iki 11-12 laipsnių. Nesmarkūs krituliai tikėtini ties Vilniaus ir Kauno apylinkėmis.

Penktadienio naktį jau atvės. Daug kur laikysis nulinė arba vos teigiama temperatūra. Klaipėdoje bus šilčiau - apie 4 laipsnius aukščiau nulio. Penktadienio dieną numatomi nežymūs krituliai. Vidutinė oro temperatūra Vilniuje, Kaune bus apie 13, Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje - apie 8 laipsnius.

Savaitgalį lietūs dar labiau stiprės - lis ir dienomis, ir naktimis. Smarkus lietus šeštadienio naktį numatomas Panevėžyje, o sekmadienio naktį - uostamiestyje. Sekmadienio naktis bus šiltesnė negu šeštadienio. Tačiau dieną Rytų ir Vidurio Lietuvoje bus apie 15-16, Šiaurės Lietuvoje ir ties Baltija 10-13 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder