Laukiama Juozo Oleko atsakymų į interpeliacijos klausimus

Laukiama Juozo Oleko atsakymų į interpeliacijos klausimus

Seimo opozicija laukia krašto apsaugos ministro Juozo Oleko atsakymų į interpeliacijos klausimus. Ministras kaltinamas neprisiėmęs politinės atsakomybės, ieškant dingusio civilinio lėktuvo „An-2“ ir jo pilotų.

Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos interpeliaciją ministrui rengia dėl, jų teigimu, netinkamai Baltijos jūroje vykdytos ir koordinuotos orlaivio „An-2“ pilotų paieškos ir gelbėjimo operacijos.

J. Olekas yra sakęs, kad prisiima politinę atsakomybę: jis, kaip ministras, rūpinasi naujos technikos įsigijimu, tobulina oro erdvės apsaugą, kad tokios nelaimės nepasikartotų. Krašto apsaugos ministro teigimu, jei pilotams būtų pavykę išsilaikyti ant vandens, jie būtų buvę rasti, nes tarnybos veikusios gana profesionaliai.

Opozicija laukia, kad ministras pripažintų savo klaidas vadovaujant ir koordinuojant gelbėjimo operaciją. Interpeliacijoje pažymima, kad ypač pirmosiomis valandomis ir dienomis silpniausia grandis buvo vyriausybės narių, asmeniškai atsakingų už jų valdymo sritis, neveiklumas.

Interpeliaciją parėmė 33 Seimo nariai iš Liberalų ir konservatorių frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės. Kad nutarimas dėl nepasitikėjimo ministru būtų priimtas, reikia daugiau kaip pusės visų Seimo narių pritarimo.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder