Lietuva ruošiasi ratifikuoti vaikų apsaugos nuo seksualinio išnaudojimo konvenciją

Lietuva ruošiasi ratifikuoti vaikų apsaugos nuo seksualinio išnaudojimo konvenciją

Lietuva žengia pirmuosius žingsnius Europos Tarybos konvencijos dėl vaikų apsaugos nuo seksualinio išnaudojimo ir seksualinės prievartos ratifikavimui, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

"Vyriausybės pasitarime yra sutarta, kad iki gegužės mėnesio ministerijos pagal savo veiklos sritis pateiks priemonių ir veiksmų planą, pagal kurį jau būtų ruošiamasi ratifikavimui. Šiandienos situacija dar neleistų visa apimtimi ratifikuoti", - pirmadienį po Vyriausybės posėdžio sakė D. Jankauskas.

Ministro teigimu, ministerijos priemonių ir veiksmų planą parengs atsižvelgdamos į darbo grupių pasiūlymus. Tik tuomet bus galima kalbėti apie konkrečius veiksmus, kurių Lietuvoje ratifikuojant šią konvenciją bus imamasi.

D. Jankausko teigimu, kol kas ratifikavusių Europos Tarybos konvenciją dėl vaikų apsaugos nuo seksualinio išnaudojimo ir seksualinės prievartos šalių Europos Sąjungoje yra mažai.

"Jeigu ratifikavimas būtų tik vienas veiksmas, nuo kurio viskas ir pasikeistų, būtų labai paprasta gyventi. Ratifikuojant konvenciją reikia įsipareigoti ir vykdyti visus konvencijos reikalavimus. Tam, kad būtų visi konvencijos reikalavimai vykdomi, natūralu, kad turi būti ir atitinkamas potencialas, ir teisiniai aktai, ir atitinkami ištekliai tam turi būti skirti", - pabrėžė socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder