Linas  Linkevičius: būtina toliau stiprinti spaudimą ir atsakomąsias priemones Rusijos atžvilgiu

Linas Linkevičius: būtina toliau stiprinti spaudimą ir atsakomąsias priemones Rusijos atžvilgiu

Tai, kas šiuo metu vyksta rytų Ukrainoje, yra pačiais stipriausiais žodžiais smerktina Rusijos invazija į Ukrainą, kuri pažeidžia tarptautinę teisę, yra nepriimtina tarptautinei bendruomenei ir privalo būti nutraukta, pareikšta neformaliame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime (Gymnich).

Rugpjūčio 29-30 Milane vykstančiame susitikime dalyvauja ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Daugiausiai dėmesio ministrai skyrė didėjančios Rusijos agresijos prieš Ukrainą aptarimui.

"Rusija tęsia cinišką visuotinio neigimo politiką ir, nepaisant diplomatinių pastangų, siunčia savo kariuomenę į Ukrainą. Pradėtas atviras puolimas prieš ukrainiečius, kurį privalome bendromis jėgomis sustabdyti", - pabrėžė L. Linkevičius, cituojamas Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministras pažymėjo, kad tarptautinė bendruomenė turi ryžtingai įvertinti ir reaguoti į tokį Rusijos elgesį, padėti ukrainiečiams, suteikdami reikalingą humanitarinę, finansinę pagalbą bei paramą kariuomenei. Taip pat būtina toliau stiprinti spaudimą ir atsakomąsias priemones Rusijos atžvilgiu, siekiant, kad Rusija nedelsiant nutrauktų karinius veiksmus Ukrainos atžvilgiu bei atitrauktų kariuomenę, kovotojus ir ginkluotę iš Ukrainos teritorijos ir pasienio regiono.

"Negalima gaišti laiko bergždžioms diskusijoms apie invazijos terminologiją, privalome sutelktai rengtis galimiems netikėtumams ateityje. Rusija rodo nepagarbą ne tik Ukrainai, bet ir mums. Deja, mes ne visuomet rodome vienybę, netgi po jau sutartos bendros pozicijos taikant sankcijas arba sudarant nelogiškus karinius sandėrius," - pažymėjo Lietuvos ministras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder