Lyderiaujančios partijos: žmonės nori pokyčių

Lyderiaujančios partijos: žmonės nori pokyčių

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį nuotaikos partijų štabuose Klaipėdoje buvo skirtingos. Vienur politikai slėpė nusivylimą žmonių pasirinkimu, kitur buvo džiūgaujama dėl gauto pasitikėjimo.

Išankstiniais duomenimis, visoje Lietuvoje lydere tapo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, atroje vietoje - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, trečioje - Socialdemokratų partija.

Dviejose Klaipėdos vienmandatėse apygardose lyderiauja konservatoriai. Baltijos apygardoje pirmauja konservatorė Agnė Bilotaitė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Algimantas Kirkutis. Marių apygardoje - valstiečių-žaliųjų atstovas Dainius Kepenis ir liberalas Edmundas Kvederis. Pajūrio apygardoje pirmauja konservatorius Arūnas Barbšys ir liberalų iškeltas Gintaras Vaičekauskas, Danės apygardoje - Antikorupcinės N. Puteikio ir K. Krivicko koalicijos lyderis Naglis Puteikis ir liberalas Simonas Gentvilas.

Valstiečių ir žaliųjų kandidatas Klaipėdoje Paulius Zaviša sakė, kad partijos pasirodymas yra sėmingas.

"Klaipėdoje aiškiai matome, kad tradicijos tęsiasi, liberalai pasirodo gana neblogai. Manau, mūsų sėkmę lėmė puikus Ramūno Karbauskio ir Sauliaus Skvernelio tandemas. Karbauskis galbūt nepelnytai gaudavo replikų dėl dalykų, kurie iš tiesų neegzistuoja. Galbūt žmonės pradeda matyti, kad Karbauskis yra veiklus, logiškas, teisingas žmogus. Be to, turėjome virtinę skandalų, kurie atbaidė žmones nuo tradicinių partijų.

Kad ir kaip būtų, rezultatais džiaugiuosi, nes tai reiškia, kad tikslas yra pasiektas, parodytas pasitikėjimas. Mane būtų visiškai tenkinęs rezultatas papulti į antrą turą, asmeniškai jausčiausi puikiai. Partijos ambicijos, žinoma, yra didesnės. Visada buvau įsitikinęs, kad politikai labiau yra demagogai, o čia reikia daryti darbą, spręsti problemas, pliurpalais neatsipirksi, reikia dirbti. Mūsų partija yra suformuota iš profesionalų, manau, kad mūsų kandidatai yra stipresni nei konkurentų", - rinkiminę naktį kalbėjo P. Zaviša.

Konservatorė Agnė Bilotaitė teigė, kad džiaugiasi nubudusiu jaunimo pilietiškumu.

"Labai džiugu, kad mūsų partija laimi. Tai įrodo, kad pribrendome pokyčiams, visuomenė nori pokyčių ir tą pademonstravo. Džiugino ne tik tai, bet ir išankstiniame balsavime matomas didžiulis aktyvumas ir tas didelis skaičius jaunų žmonių, atėjusių balsuoti. Matosi, kad pabudo jaunimo pilietiškumas, pagaliau jiems nėra vis vien, kaip jie gyvens ateityje, dėl to labai smagu. Tiesa, sužinojau, kad bent mano vienamandatėje apygardoje buvo labai daug sugadintų biuletenių, žmonės irgi taip išreiškė nuomonę. Matyt, tai susiję su pastaraisiais įvairiais skandalais ir daugelis žmonių yra nusivylę.

Manau, kad, kaip ir mūsų partijos pirmininkas buvo sakęs, partija yra pasiruošusi eiti į koalicijas su tais, kurie neturi savo politikoje kokių nors nemoralių veikimo priemonių. Yra nauja politika, nauja karta, nauji žmonės, kitoks požiūris, kitokie standartai. Manau, kad tais principais ir bus vadovaujamasi. Rezultatai rodo, kad Tėvynės sąjunga ir valstiečiai-žalieji puikiai pasirodė. Daug kas dar priklausys nuo antrojo rinkimų turo rezultatų, kai bus aišku, kiek iš tikrųjų kiekviena politinė partija gavo mandatų", - kalbėjo A. Bilotaitė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder