Mažeikių rajone prasideda savanorių žaidynės

Mažeikių rajone prasideda savanorių žaidynės

Savaitgalį Uikių kaime Mažeikių rajone vyks 24-osios Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) sporto žaidynės, kuriose tikimasi sulaukti apie 2 tūkst. dalyvių.

Po kelerių metų pertraukos kartu su lietuviais varžysis Latvijos ir Estijos karių savanorių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Šiemet vyksiančiose žaidynėse Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariai savanoriai rungsis dešimtyje konkursinių sporto rungčių: vadų kovinio šaudymo, virvės traukimo, multisporto, granatų svaidymo, karinio biatlono, karinės penkiakovės, galiūno, krepšinio 3x3, žvalgo tako. Žaidynėse šiais metais numatyta ir nauja rungtis – moterų penkiakovė.

Karių ir jų artimųjų taip pat lauks daug nekonkursinių rungčių, koncertuos KASP bigbendas.

Žaidynes stebės Lietuvos kariuomenės dalinių atstovai, taip pat Lietuvoje viešintis Gruzijos Nacionalinės Gvardijos vadas brigados generolas Levanas Gamkrelidzė.

Kasmet savanorių žaidynes organizuoja vis kita rinktinė ir jos vyksta skirtingose vietose. Pirmosios žaidynės vyko 1991 metų liepos 4-5 dienomis Vilniuje, Vingio parke. Tąkart tai buvo ne tik sportinis renginys, bet ir politinė pasipriešinimo sovietiniams okupantams akcija. Dalyvauti žaidynėse taip pat kviečiami užsienio šalių kariai, jose jau yra varžęsi Baltijos šalių, JAV ir Švedijos kariai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder