Ministras: būtų geriau, jei Dainiaus Kreivio klausimas išsispręstų greičiau

Ministras: būtų geriau, jei Dainiaus Kreivio klausimas išsispręstų greičiau

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderiui Andriui Kubiliui tikinant, kad sprendimai dėl Dainiaus Kreivio galimybės likti ministru neturėtų būti skubinami, jų koalicijos partneriai liberalai sako, kad geriau jau ši situacija išsispręstų greičiau.

"Mes kaip koalicijos partneriai esame suinteresuoti, kad šitas klausimas anksčiau ar greičiau išspręstų, geriau greičiau. Nes emocinis fonas ir nuolatinė vyraujanti tema neprisideda nei prie Vyriausybės, nei prie Seimo daugumos sklandaus darbo", - sakė Liberalų sąjūdžio lyderis, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Liberalų sąjūdžio vadovas sako nenorintis vertinti TS-LKD elgesio, o D. Kreivio klausimas yra jų atsakomybė.

"Aš tikrai nenoriu vertinti konservatorių elgesio. Manau, kad čia yra jų atsakomybės klausimas ir šiuo atveju partija, kuri delegavo ministrą į koalicinę Vyriausybę, turi priimti sprendimus dėl ministro atšaukimo ar ne", - sakė E. Masiulis.

Galutinį sprendimą dėl D. Kreivio galimybių likti ūkio ministro pareigose Premjeras A. Kubilius žada priimti gavęs jį delegavusios TS-LKD specialios grupės išvadas ir sulaukęs Vyriausios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų. Vyriausybės vadovo teigimu, tokie sprendimai neturi būti dirbtinai skubinami.

Specialią grupę D. Kreivio situacijai aiškintis TS-LKD prezidiumas ketina sudaryti trečiadienio vakarą.

"Tikrai turime sulaukti partijos specialios grupės pasiūlymų dėl pažymos, aš tikiu, turime sulaukti ir VTEK išvadų, o po to darysime visus reikalingus sprendimus. Manau, kad tikrai tokie sprendimai neturi būti skubinami dirbtinai. Vyriausybės stabilumas yra taip pat vertybė, kurią reikia vertinti ir su ja reikia elgtis atsakingai, Prezidentės nuomonė yra taip pat svarbi", - sakė A. Kubilius trečiadienį po Vyriausybės posėdžio.

Ūkio ministro postas susvyravo po to, kai Prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė nepasitikėjimą, pažymėdama, kad politikas negali kartu būti ir verslininkas.

Tuo tarpu Premjeras A. Kubilius nuosekliai reiškia paramą ūkio ministrui D. Kreiviui, kuris susilaukė dėmesio po to, kai Europos Sąjungos parama mokyklų renovacijai buvo skirta iš dalies jo motinos valdomai įmonei "Specializuota komplektavimo valdyba". Pats D. Kreivys teigė, kad prieš jį pradėta šmeižto kampanija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder