NATO kariai karinę techniką demonstruoja gyventojams

NATO kariai karinę techniką demonstruoja gyventojams

Pratybas Baltijos šalyse baigę JAV rotuojamų pajėgų pamainos kariai su karine technika sausumos keliais grįžta į nuolatinę dislokacijos vietą Vokietijoje. Pakeliui nuo sekmadienio iki antradienio sąjungininkai stabteli įvairiuose miestuose, kad pabendrautų su Lietuvos žmonėmis ir pristatytų savo techniką bei ginkluotę.

JAV kariai šiomis dienomis važiuoja sausumos keliais nuo Saločių pro Panevėžį, Kauną, Marijampolę, iš Jonavos – pro Vilnių ir Alytų, todėl ragina vairuotojus nenustebti, jeigu jiems tektų kelyje prasilenkti su karinės technikos kolonomis.

Per susitikimus su kariais gyventojai gali apžiūrėti pėstininkų kovos mašinas „Stryker“, šarvuotuosius visureigius ar kulkosvaidžius ir granatsvaidžius.

Rotaciją mūsų šalyje baigę amerikiečiai sako besitreniruodami su Lietuvių kariais įgiję naujos patirties. Didelį įspūdį svečiams paliko renginiai, kuriuose bendravo su civiliais.

Į nuolatinę dislokavimo vietą grįžtantiems amerikiečių kariams tai yra ir pratybos, kuriose sąjungininkai demonstruoja sugebėjimus greitai ir toli persikelti sausumos keliais.

Į Vokietiją grįžtančius ir rotaciją Lietuvoje baigusius amerikiečių karius pakeitę jų kolegos jau treniruojasi drauge su Lietuvos kariais. Karo technikos pristatymas vyks dar pirmadienį ir antradienį – sąjungininkų kariniai sraigtasparniai sekmadienį suko ratus virš Vilniaus, kariai užsuko ir į Alytų. Per Lietuvą keliaujančios kolonos su technika pirmadienį sustos Saločiuose, Pasvalyje, Klaipėdoje, Panevėžyje, antradienį – Marijampolėje.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder