NATO stiprina sausumos pajėgų buvimą Lietuvoje: atvyksta Danijos kariai

NATO stiprina sausumos pajėgų buvimą Lietuvoje: atvyksta Danijos kariai

Stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione bendroms pratyboms į Lietuvą atvyksta ir Danijos kariai.

Apie 140 danų žvalgų kartu su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų žvalgais dalyvaus bendrose pratybose. Į Lietuvą danų kariai atvyksta trečiadienį per Klaipėdos jūrų uostą, jie atsigabena ir karinę techniką.

Planuojama, kad Danijos kariai Lietuvoje treniruosis apie mėnesį.

Pratybose Danijos kariai kartu su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų žvalgais treniruosis vykdyti motorizuotąją žvalgybą, kuri naudojama įvairių tipų operacijose - puolimo, gynybos, taikos rėmimo ir panašiai.

Danijos kariai pratyboms Lietuvoje atsigabena apie 70 vienetų įvairios technikos. Technika iš Klaipėdos tą pačią dieną bus perdislokuojama į Rukloje esantį Mechanizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis Vilkas" Kunigaikščio Algirdo mechanizuotąjį pėstininkų batalioną.

Sąjungininkų karių ir karinės technikos kolonos iš Klaipėdos tarptautinės jūrų perkėlos judės Ruklos miestelio link. Kolonos judės keliais Klaipėda-Kaunas-Rukla. Karinio transporto kolonas lydės Lietuvos karo policijos ekipažai.

Nuo šių metų pavasario stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione Lietuvoje nuo pavasario yra dislokuoti rotuojamos JAV sausumo pajėgų kuopos kariai, nuo spalio pabaigos iki gruodžio pabaigos - ir 140 Vengrijos karių kuopa.

Aljansas, reaguodamas į pasikeitusią geopolitinę situaciją regione, yra sustiprinęs ir Baltijos valstybių oro erdvės ir jūros apsaugą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder