Naujasis vadas tikisi į pritraukti iki 3 tūkst. karių savanorių

Naujasis vadas tikisi į pritraukti iki 3 tūkst. karių savanorių

Naujasis Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) vadas pulkininkas leitenantas Arturas Jasinskas tikisi per savo penkerių metų kadenciją į pajėgas pritraukti iki 3 tūkst. karių.

„Aišku, tai yra ribiniai skaičiai ir biudžeto klausimas, bet jeigu mes padvigubintume skaičių per tuos penkerius metus, tai čia iš vis būtų fantastika. Bet jeigu prisijungtų 2–3 tūkst. karių, tai būtų labai gerai“, – interviu BNS šią savaitę teigė A. Jasinskas.

Jo teigimu, šaltinis gausėjančioms savanorių pajėgoms būtų atnaujinta privalomoji karo tarnyba.

„Jeigu jiems (šauktiniams) patiks, tai jie tikrai nesustos ties devyniais mėnesiais privalomosios karo tarnybos. Aišku, kai kurie pasirinks profesinę karo tarnybą, bet kitiems, jeigu norės toliau padraugauti su ginklu, tai bus gerai ir pas mus“. – kalbėjo KASP vadas.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sako vadą palaikantis, tačiau, pasak jo, pirminė užduotis A. Jasinskui yra sukomplektuoti KASP iki įstatymu leistinų ribinių skaičių.

Šiuo metu KASP tarnauja apie 4400 karių, o 2016 metais ribinis savanorių pajėgų skaičius siekia nuo 4800 iki 6300 karių, rašoma Krašto apsaugos ministerijos BNS pateiktame komentare.

„Norai visokie gali būti, bet yra nustatyti ribiniai skaičiai, kurie yra nustatyti Seimo. Bet aš manau, kad pirmą kartą po keleto metų pasieksime, kad tie skaičiai bus įvykdyti, nes daug metų iš eilės minimalūs skaičiai KASP nebuvo užpildyti“, – BNS sakė J. Olekas.

„Aš tikrai palaikau vadą, mes turėjome pokalbį. Žinoma, pirminė užduotis jam yra kuo greičiau sukomplektuoti KASP iki ribinių skaičių“, – pridūrė J. Olekas.

Krašto apsaugos savanorių pajėgas, kurios yra aktyvi kariuomenės rezervo dalis, sudaro Savanorių pajėgų štabas ir šešios rinktinės, apimančios visą Lietuvos teritoriją.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder