Parlamentaras siūlo apriboti Konstitucinio Teismo galias

Parlamentaras siūlo apriboti Konstitucinio Teismo galias

Parlamentaras Linas Balsys siūlo, kad Konstitucinis Teismas galėtų spręsti tik dėl jau priimtų, bet ne dėl rengiamų teisės aktų konstitucingumo.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, mišriai parlamentarų grupei priklausantis politikas tikina, kad KT yra „beveik uzurpavęs visą valdžią“ bei atima iš Seimo įstatymų leidybos teisę. L.Balsys, be kitų sprendimų, labiausiai kritikuoja KT išaiškinimą, jog dėl dvigubos pilietybės reikia rengti referendumą.

Tuo metu tokį L.Balsio siūlymą konstitucinės teisės ekspertas Vytautas Sinkevičius vadina „antikonstituciniu“, tvirtindamas, kad KT negali nurodyti ir nenurodo, kokį įstatymą priimti, tik parodo klaidas, kurias būtina ištaisyti, kad nebūtų pažeistas pagrindinis šalies teisės aktas. Siūlymui nepritaria ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vicepirmininkas Stasys Šedbaras.

Siūlymų riboti KT galias būta ne kartą - Seimo Biudžeto ir finansų komitetas birželį pasiūlė Vyriausybei parengti Konstitucinio Teismo įstatymo pataisas, kuriomis būtų draudžiama KT priimti sprendimus finansiniais ir ekonominiais valstybės klausimais.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder