"Paryžiaus" aistras išvys klaipėdiečiai

"Paryžiaus" aistras išvys klaipėdiečiai

Ateinantį ketvirtadienį, vasario 24 d., 18 val. Vilniaus teatras ant Tauro kalno Klaipėdos muzikiniame teatre pristatys spektaklį "Paryžius, Paryžius" pagal Žano Kokto romaną "Siaubingi vaikai".

Tai pirmasis šių metų sausį duris atvėrusio teatro spektaklis, kurį po Profsajungų rūmus nusiaubusio gaisro, aktoriai Regina Varnaitė, Kristina Mauruševičiūtė, Eimutis Kvoščiauskas, Mantas Vaitiekūnas, Rūta Papartytė, Mindaugas Capas repetavo nešildomose patalpose prie žvakių šviesos.

Tokiomis aplinkybėmis ji sukūrė emocionalią, egzistencinio skausmo veriamą melodramą apie gyvenimo žaidimus, kuriuose mylima ir kenčiama, tuokiamasi ir skiriamasi visiems laikams, apie pasaulį, kuris egzistuoja pagal savus, jokiai moralei ar visuomenei nepavaldžius dėsnius.

Spektaklį režisavo Tomas Makaras - buvęs Lietuvos rusų dramos teatro aktorius ir režisierius, Berlyno Rusų kamerinio teatro aktorius ir režisierius, Berlyno teatro "Stolitschny" meno vadovas, taip pat dirbęs Bresto valstybiniame dramos ir muzikos teatre, Maskvos valstybiniame ir R. Simonovo dramos teatruose, Sarbriukeno (Saarbruecken) valstybiniame operos, baleto ir dramos teatre.

Žymiausi jo režisuoti spektakliai A. Čechovo "Dėdė Vania", I. Ilfo ir J. Petrovo "Dvylika kėdžių", V. Majakovskio "Blakė", T. Viljamso "Stiklinis žvėrynas", H. K. Anderseno "Senojo namo pasakos" ir kt.

Režisieriui talkino dailininkės - R. Urbonaitė, E. Sakalauskaitė bei kompozitorius - A. Martinaitis.

"Vakarų ekspreso" inf.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder