Paskui Artūrą Margelį konservatorius paliko beveik visas Lazdijų skyrius

Paskui Artūrą Margelį konservatorius paliko beveik visas Lazdijų skyrius

Prie Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio iniciatyva įkurto nepartinio visuomeninio judėjimo „Pirmyn! Kartu mes galime” jungiasi vis daugiau bendraminčių. Daugelis jų - ilgus metus buvę aktyvūs Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Lazdijų skyriaus nariai, pastarosiomis dienomis atsisakę narystės partijoje. 

Iki šiol TS-LKD Lazdijų rajono skyrius buvo vienas didžiausių Lietuvoje, pastaruosius dvidešimt metų turintis daugiausiai atstovų Lazdijų rajono savivaldybės taryboje. 

„Kuriame ne politinėmis partijomis nusivylusių, o bendrų vertybių vienijamų žmonių judėjimą, kuris atviras iniciatyviems, kūrybingiems žmonėms, norintiems ir galintiems dirbti Lazdijų krašto ir jo žmonių labui”, - sakė naujojo judėjimo įkūrimo iniciatorius, Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis, pasitraukęs iš TS-LKD gretų. 

Kartu su juo narystės partijoje atsisakė Lazdijų skyriaus, kurio ilgamečiu pirmininku buvo A. Margelis, pirmininko pavaduotojai, daug kitų šią partiją rajone kūrusių ir jos veikloje keliolika metų dalyvavusių skyriaus narių. Daugelis jų jungiasi prie liepos pradžioje įkurto nepartinio judėjimo, kuriame šiuo metu jau yra daugiau kaip 200 narių. 

Lazdijų rajono savivaldybės meras iš konservatorių partijos gretų pasitraukė išsiskyrus jo ir naujosios partijos vadovybės pozicijai ir požiūriui į vertybes. 

„Jaunosios kartos politikams pamatinės vertybės, matyt, nebėra tokios svarbios, kokios jos buvo pirmajai nepriklausomybės laikų politikų kartai. Šiandien į pagarbą žmogui, atsakomybę už savo veiksmus ir žodžius, kartų bendravimą labiau žiūrima per savo asmeninės svarbos, asmeninių ambicijų prizmę”, - kalbėjo judėjimo „Pirmyn! Kartu mes galime“ lyderis A. Margelis. 

Nepartinį judėjimą jis įkūrė kartu su steigėjų grupe, patvirtinusia judėjimo įstatus. Judėjimo veikloje gali dalyvauti tiek partiniai, tiek nepartiniai asmenys. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder