Patriotiškai nusiteikęs jaunimas pradėjo eitynes

Patriotiškai nusiteikęs jaunimas pradėjo eitynes

Šimtai patriotiškai nusiteikusių jaunuolių, mininčių Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, pradėjo eitynes iš sostinės Katedros aikštės. Jie žygiuoja Gedimino prospektu, nors leidimas eitynėms iš Vilniaus miesto savivaldybės nebuvo gautas.

Katedros aikštėje su vėliavomis rankose pirmadienį būriavosi ne tik jaunimas, bet ir vyresnio amžiaus žmonės. Kaip ir buvo planuota, eitynės, kurioms savivaldybė nedavė leidimo, prasidėjo 16 val. Eisena juda Lukiškių aikštės link dešiniąja gatvės puse. Eitynių dalyviai skanduoja „Lietuva, Lietuva! Lietuva – lietuviams!“ Kaip praneša ELTA, dalyviai neša plakatus su šūkiais „Didžiuojuosi, kad esu lietuvis“, „Ne žemė priklauso žmogui, o žmogus žemei“, „Lietuviais norime ir būti“.

Patriotiškai nusiteikęs jaunimas pasipuošęs tautine atributika, rankose laiko Lietuvos vėliavas.

Juliaus Pankos vadovaujama Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga (LTJS) pirmadienį žiniasklaidai išplatino pranešimą, kuriame pareiškė negalinti prisiimti „jokios atsakomybės dėl stichiškų tautos eitynių, kurios galimai vyks Gedimino prospekte“.

Didžiulės policijos pajėgos prižiūri žygiuojančiuosius. LRT.lt primena, kad buvo skelbta, jog pirmadienį Vilniaus centre budi iki 300 policijos pareigūnų, yra parengti trys mobilizaciniai planai. Policija teigė netoleruosianti tautinės, rasinės ar kitokios neapykantos kurstymo ir neramumų atveju besiimsianti adekvačių priemonių. Eisenos priekyje važiuoja apie 10 policijos automobilių, nemažai policininkų eina greta kolonos.

Gedimino prospekte kolona turi įveikti kliūtis, mat čia įrengtos pakylos, kuriose vyksta koncertai, veikia žaidimų aikštelės, surengtos parodos.

Patriotiškai nusiteikusio jaunimo eitynės Kovo 11-ąją Vilniuje rengiamos ne pirmus metus.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto savivaldybė atsisakė išduoti leidimą žygiuoti Gedimino prospektu bei Senamiestyje. Savivaldybė teigia, kad galioja leidimas nacionalistines eitynes rengti Upės gatvėje ir kitose vietose šios demonstracijos neleista rengti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder