Per reidą keturiolikai sostinės taksistų, vykdančių nelegalią veiklą, surašyti protokolai

Per reidą keturiolikai sostinės taksistų, vykdančių nelegalią veiklą, surašyti protokolai

Per specialų reidą 14-ai sostinės taksistų, užsiimančių nelegalia veikla, surašyti protokolai.

Vilniaus miesto savivaldybė praneša atlikusi reidą, kurio metu buvo tikrinami taksi vairuotojai. Pranešta, kad kai kurie vairuotojai vykdo nelegalią taksi įmonių ar individualią veiklą.

Savivaldybės Miesto transporto skyriaus kartu su sostinės policijos, mokesčių inspekcijos pareigūnais daugiausia pažeidėjų surado centrinėje miesto dalyje - Gedimino prospekte, Didžiojoje ir Vokiečių gatvėse. Stovėdami taksi automobiliams skirtose vietose, vairuotojai prisistatinėjo esą laukiantys klientų, išsinuomojusių automobilį su vairuotoju.

14-ai pažeidėjų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, susiję su komercinės ūkinės veiklos pažeidimas. Už šiuos pažeidimus numatytos baudos siekia nuo 500 iki 1000 litų.

Mokesčių inspekcija toliau vykdys tyrimą dėl mokestinių dalykų, kadangi dalis "nuomotojų" atsisakė išrašyti pinigų priėmimo kvitą.

Taip pat dalis vairuotojų išdavė taksi įmonės "Erelio akis" taksi kelionės kvitus, nors su šia įmone neturi jokių darbo santykių. Mokesčių inspekcija taip pat atliks tyrimą dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos ir galimo sukčiavimo panaudojant svetimos įmonės dokumentus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder