Petras Gražulis išsaugojo teisinę neliečiamybę

Petras Gražulis išsaugojo teisinę neliečiamybę

Per gėjų eitynes dėmesio centre atsidūręs parlamentaras Petras Gražulis išsaugojo teisinę neliečiamybę. Antradienį Seimui pritrūko Statute numatytų balsų, leidžiančių priimti rezoliuciją, kurioje laikinoji tyrimo komisija siūlė sutikti, kad būtų suvaržyta Seimo nario P. Gražulio laisvė.

Už rezoliuciją balsavo 59 Seimo nariai, prieš buvo 36, susilaikė 5 parlamentarai. Pagal Seimo statutą tam, kad rezoliucija būtų priimta, už ją turėjo balsuoti bent 71 Seimo narys.

Pats P. Gražulis balsavo už tai, kad jam būtų panaikinta teisinė neliečiamybė.

Prieš priimdami sprendimą Seimo nariai surengė diskusiją, peržiūrėjo filmuotą medžiagą.

„Už Lietuvą, vyrai“, – savo kalbą iš Seimo tribūnos pradėjo P. Gražulis.

Jis kritikavo Seimą, kuris, anot jo, priėmė įstatymus, kurie prieštarauja Konstitucijai, nes leidžia rengti gėjų eitynes. „Seimas padarė nusikaltimą. (... ) Seimas priėmė įstatymus, kuriais pamindamas Konstituciją sudarė galimybę jiems žygiuoti ir niekšybę pateikti kaip dorybę“, – sakė politikas.

Jis ragino kalbėti apie tai kaip apie socialinį blogį. „Džiaugiuosi, kad turiu ryžto ir jėgų pasakyti tiesą. Neatsisakau savo pozicijos, pasielgiau principingai, gindamas Konstitucijoje įtvirtintas vertybes“, – sakė P. Gražulis, žadėjęs ir ateityje taip elgtis, nesvarbu, kokių už tai sulauktų sankcijų.

Politikas teigė esąs įsitikinęs, jog yra teisiamas už tai, kad gina vertybes.

Seimo Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos narė Irena Degutienė sakė, kad P. Gražulio teiginiai yra šventvagiški.

„Tai yra šventvagiški pasisakymai. Nereikia painioti skirtingų dalykų. Aš taip pat turiu tam tikras nuostatas apie eitynes, bet tai nereiškia, kad aš turiu išeiti ir įsivelti į muštynes, ir dar su policija. Ir kodėl reikia apskritai ten dalyvauti, jei turi kitą nuomonę? Nuomonių raiška gali būti – tai normalu. Bet ką sakė ir kai kurie Seimo nariai, tai yra tam tikra reklama: tokiu būdu daroma paties P. Gražulio reklama“, – LRT televizijos naujienų tarnybai sakė I. Degutienė.

Seimo „Drąsos kelio“ frakcijos narys Valdas Vasiliauskas sakė manąs, kad prokurorų kreipimasis dėl P. Gražulio yra teisingumo imitacija tuomet, kai „Lietuva užtvindyta nusikaltimų bangos“.

Seimo narys Jurgis Razma teigė, kad konservatoriai palaiko prokuroro kreipimąsi, tačiau jis apgailestavo, kad tai daroma dėl tokio galimo smulkaus chuliganizmo atvejo. Jo nuomone, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas turėtų peržiūrėti Administracinių teisės pažeidimų kodeksą nepaliekant tiek daug arešto galimybių. J. Razmos teigimu, geriau būtų padidinti baudas.

„Mes dalyvaujame vieno Seimo nario reklaminėje akcijoje, tą reklaminę akciją aktyviai pradėjo policija“, – sakė J. Razma.

„Darbietis“ Kęstutis Daukšys nemano, kad tai reklaminė akcija, nes P. Gražulis, anot jo, visą laiką buvo toks, net ir tarybiniais laikais. „Jis gina savo įsitikinimus ir už tai jį reikia gerbti“, – sakė jis.

Kaip ELTA jau skelbė, generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti suvaržyti Seimo nario P. Gražulio laisvę administracinio teisės pažeidimo byloje. Dėl politiko elgesio per gėjų eitynes tai padaryti jį paprašė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder