Politologas V. Laučius vadovaus Lrt.lt

Politologas V. Laučius vadovaus Lrt.lt

Nuo spalio 8 dienos portalui LRT.LT vadovaus keturiasdešimtmetis žurnalistas ir politologas Vladimiras Laučius.

"LRT.LT, kaip ir apskritai LRT, išsiskiria savo visuomenine misija. LRT specifika man artima tuo, kad ji aklai nepaklūsta mados kaprizams: ji ugdo, ne tik atspindi, atveria duris klasikai ir brandesnei minčiai, politikos, istorijos klausimams, kartu aprėpdama pramogos ir buities, laisvalaikio temas", - apie būsimąją vietą sakė naujasis portalo vyriausiasis redaktorius.

Nacionaliniame radijuje V. Laučius yra rengęs apžvalgas visuomenės aktualijų temomis.

V. Laučius gimė Sankt Peterburge 1972 metais. 1989 metais jis įstojo į Vilniaus universitetą ir nuo tada gyvena Lietuvoje.

V. Liaučius 1991-1993 metais tarnavo atkurtoje Lietuvos pasienio tarnyboje. Baigė Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą bei Tarptautinių santykių ir politikos mokslo institutą. Šiuo metu dėsto Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete.

1996-2001 metais dalyvavo politikoje, buvo Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) leidinio redaktorius ir šios partijos valdybos narys. 2002 metų sausį pasitraukė iš Tėvynės sąjungos ir partinės politinės veiklos.

Nuo 2001 metų dirbo žurnalistinį darbą televizijos ir radijo laidose, spaudoje, interneto žiniasklaidoje. 2003-2005 m. vadovavo naujienų agentūros ELTA politikos skyriui, vėliau dirbo "MG Baltic Media" konsultantu žiniasklaidos projektams, naujienų portalo Alfa.lt vyr. redaktoriumi, savaitraščio "Veidas" vyr. redaktoriaus pavaduotoju, žurnalo "IQ" vyriausiuoju redaktoriumi. Nuo 2008 m. yra naujienų portalo DELFI politikos apžvalgininkas.

2001-2008 metais dėstė Mykolo Romerio ir Vilniaus universitete.

V. Laučius yra kelių knygų autorius bei sudarytojas. Yra paskelbęs per 20 straipsnių mokslo ir kultūros žurnaluose bei straipsnių rinkiniuose, užsienio leidiniuose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder