Premjeras: 70 procentų, kad dirbsime opozicijoje

Premjeras: 70 procentų, kad dirbsime opozicijoje

Socialdemokratų lyderis Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad daugiau galimybių yra, kad jo partija po rinkimų dirbs opozicijoje, o savo sprendimą dėl likimo partijos pirmininku žada paskelbti artimiausiu metu.

"Aš manau, kad septyniasdešimt procentų, kad mes dirbsime opozicijoje", - sakė sekmadienį savo balsą Seimo rinkimų antrajame ture atidavęs A. Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis sutinka, kad dabartinis rezultatas Seimo rinkimuose iš dalies yra pralaimėjimas, ir teigia, kad taip nutiko dėl to, kad mažiau nei konservatoriai ir valstiečiai skyrė dėmesio rinkimų kampanijai.

"Iš dalies laikau pralaimėjimu ir, manau, kad mes, ir aš asmeniškai, kaip partijos pirmininkas, ir daugelis mūsų partijos Seimo narių galvojome, kad visuomenė mato padarytus darbus ir pagal atliktus darbus suteiks mums mandatą toliau tęsti kitus darbus", - teigė A. Butkevičius.

 

Jis pats asmeniškai teigė skyręs rinkimų kampanijai labai mažai dėmesio.

 

"Aš pats turiu prisipažinti, kad, pavyzdžiui, rinkimų kampanijai skyriau labai mažai laiko, ir per kampaniją daugiausiai dirbau Vyriausybėje, sprendžiau problemas, bet dabar, pergalvojus, man asmeniškai reikėjo daugiau skirti susitikimams su visuomene, daugiau užsiimti rinkimų kampanija, labiau mobilizuoti mano komandos narius ir gal labiau su mūsų jaunimu padirbėti, kad jie suprastų, kad tik komandoje bendrai dirbant galima pasiekti geresnį tikslą", - teigė A. Butkevičius.

Ar po rinkimų liks partijos pirmininko poste, jis teigia pasakysiąs artimiausiu metu.

"Šiandien ryte dar neatsakysiu, bet artimiausiu metu pasakysiu savo planus", - sakė A. Butkevičius.

Savo galimais įpėdiniais jis mato jaunus politikus.

"Aš prieš praeitą partijos suvažiavimą (...) esu įvardinęs keletą jaunų lyderių. Aišku, gaila, kad vienas lyderių pasitraukė iš gyvenimo. Iš jaunųjų aš esu įvardijęs tris žmones. Mano vienas iš jaunųjų kandidatų - Juras Požela buvo įvertintas pirmuoju, o yra dar du jaunieji. Dalyvauti mūsų partijos pirmininko rinkimuose yra ir kai kurių kitų patyrusių politikų. Aš manau, pirmiausia turi galimybę būti išrinkti tie, kurie turi visuomenės pasitikėjimą", - sakė A. Butkevičius.

Pats Premjeras Seimo rinkimuose, balsavęs Jono Basanavičiaus progimnazijoje, turėjo rinktis iš konservatoriaus Žygimanto Pavilionio ir liberalo Virgilijaus Aleknos, tačiau už ką atidavė balsą, tiesiogiai nepasakė.

"Buvo labai sunku apsispręsti, už ką balsavau, palieku jums patiems paspėlioti", - sakė A. Butkevičius. Vis dėlto biuletenio jis teigė negadinęs.

"Aš atlieku visų pirma pilietinę pareigą. Abu kandidatus labai gerai pažįstu, vienas netgi buvo tam tikru laikotarpiu mano labai geras draugas, daug kartu renginių organizavome. Jis prisijungė atidaryti Panevėžyje ir Šiauliuose sporto mokyklas. Jis buvo vos ne patarėjas, globėjas įgyvendinant tas idėjas", - sakė A. Butkevičius.

Premjeras atėjo balsuoti su žmona ir anūke, o po to ketina eiti į dešimties kilometrų žygį.

"Pas mus anūkė visą laiką lieka savaitgaliais ir praeitą kartą irgi kartu su anūke atėjome. (...) Aš vakar praleidau laiką sporto salėje, o šiandien ruošiuosi dešimties kilometrų žygiui", - sakė A. Butkevičius. 

Partijų, kurios rengiasi formuoti valdančiąją koaliciją, ambicijas socialdemokratų lyderis vertina ramiai.

"Kai kada tos ambicijos, kurios vyrauja visuomenėje ir kurias jie demonstruoja, manau, po antrojo turo (...) nurims, ir jie pradės realiai galvoti, kaip prieš visuomenę atrodyti solidžiai. Jeigu visuomenė suteikia mandatą, tai turi visuomenės lūkesčių nenuvilti", - sakė A. Butkevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder