Premjeras informacijos apie Kęstutį Trečioką laukia iki ketvirtadienio

Premjeras informacijos apie Kęstutį Trečioką laukia iki ketvirtadienio

Premjeras Algirdas Butkevičius iki trečiadienio darbo dienos pabaigos laukia iš Vyriausybės Teisės departamento ir savo patarėjų vertinimų dėl aplinkos ministro Kęstučio Trečioko rengiant Vyriausybės nutarimą, kuris siejamas su garsiuoju Vijūnėlės dvaru.

"Šitas klausimas vėl buvo pradėtas naujai svarstyti po vienos televizijos laidos, kada buvo akcentuojama, kad ministras ir Druskininkų meras ponas Malinauskas melavo. Kadangi tokia informacija yra viešai paskleista, aš vakar paprašiau Teisės departamento pareigūnų, kurie kuravo šitą teisės aktą, taip pat ir kai kurių patarėjų, kad dar kartą būtų peržiūrimas visas klausimas, visa eiga nuo nutarimo rengimo, pokalbių jo su Malinausku ir kitais politikais, (...) kad būtų atidžiai išnagrinėtos stenogramos ir kad iki trečiadienio darbo dienos pabaigos (būtų išaiškinta - ELTA), ar tikrai tuose pokalbiuose aplinkos ministras nekalbėjo skirtingai", - antradienį A. Butkevičius sakė LRT radijui.

Premjeras taip pat žada aiškintis, kodėl Vyriausybės nutarimas buvo teismo pripažintas papildomu motyvu įteisinant Vijūnėlės dvaro statybas, nes tuo metu esą Vyriausybės nutarimas dar nebuvo pasirašytas ir neturėjo teisinės galios.

"Teismas vyko lyg tai rugsėjo 25 dieną, o aš pasirašiau tik rugsėjo 30 dieną, ir nežinau, kodėl nutartyje jis buvo paminėtas. Tai turėsiu išsiaiškinti ir su teisininkais, ir tikiuosi pakalbėti ir su Aukščiausiojo Teismo pirmininku, kad išaiškintų", - sakė A. Butkevičius.

Premjeras, kuris yra ir Socialdemokratų partijos pirmininkas, nemato teisinio pagrindo ir tam, kad būtų galima reikšti priekaištus Druskininkų merui Ričardui Malinauskui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder