Premjeras: "Lietuva bus atsakinga už visos ES piliečių gerovės kūrimą"

Premjeras: "Lietuva bus atsakinga už visos ES piliečių gerovės kūrimą"

Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai pradžia Vyriausybės rūmuose pažymėta iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija, kurioje dalyvavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Ministrų kabineto nariai, užsienio valstybių ambasadoriai, kiti svečiai.

"Šiandien didi diena. Tai diena, kai garbė ir atsakomybė yra neatsiejamos. (...) Didžiuodamasis galiu pareikšti, kad Lietuvos Respublika, įprasmindama savo laisvę, yra atsakinga ne tik už Lietuvos, bet ir visos ES piliečių gerovės kūrimą ir kartu su kitomis ES valstybėmis dirbs visos Europos labui", - kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Prie Vyriausybės rūmų iškilmingai pakeltos Lietuvos Respublikos valstybinė, istorinė ir ES vėliavos, grojo Lietuvos kariuomenės orkestras, buvo giedamas Lietuvos ir ES himnai. Po to Vyriausybės rūmuose atidaryta ES vėliavų paroda "Nepriklausomos istorijos".

Sveikindamas susirinkusius svečius, Premjeras pažymėjo, kad Lietuva pirmininkaus sudėtingomis ekonomikos sąlygomis, išskirtiniu demokratinio kalendoriaus periodu.

"Baigiantis šiam parlamentiniam ciklui, glaudžiai bendradarbiaudami su Europos Parlamentu ir Europos Komisija (EK), turime užbaigti jau pradėtus esminius teisėkūros darbus", - sakė Vyriausybės vadovas, pažymėdamas, kad Lietuva turi ambicijų paspartinti Susitarimo dėl ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo įgyvendinimą.

Pasak Ministro Pirmininko, taip pat bus dedama daug pastangų, kad sklandžiai ir sėkmingai būtų sprendžiami energetikos klausimai: 2014 m. sukurta energijos vidaus rinka, daugiau investuojama į modernią transeuropinę energetikos infrastruktūrą. Dar vienas Lietuvos pirmininkavimo prioritetas - Rytų partnerystė.

Lietuva ES Tarybai pirmininkaus pirmoji iš Baltijos šalių. Vadovauti ES taisyklių kūrimui eilės tvarka kas pusmetį tenka kiekvienai iš 28 ES šalių narių. Pirmininkavimą perėmusi iš Airijos, Lietuva 2014 m. sausio 1-ąją jį perduos Graikijai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder