Premjeras: šaukimo į kariuomenę klausimo frakcija dar nesvarstė

Premjeras: šaukimo į kariuomenę klausimo frakcija dar nesvarstė

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad privalomos karo tarnybos grąžinimo klausimo socialdemokratų frakcija Seime dar nesvarstė, tačiau neabejojo, kad partijos nariai pritars tokiam Valstybės gynimo tarybos sprendimui.

"Aš manau, kad visi frakcijos nariai pritars, įvertinę esamą geopolitinę situaciją ir suprasdami, kad mūsų šalis turi rūpintis žmonių saugumu", - teigė A. Butkevičius.

Premjeras taip pat pabrėžė, kad būtinoji karinė tarnyba yra tik laikina priemonė, priimta, atsižvelgiant į dabar susiklosčiusią geopolitinę padėtį.

Antradienį Valstybės gynybos taryba viešai pranešė, kad būtina grąžinti privalomąją karinę tarnybą artimiausiems penkeriems metams. Jei tokiam sprendimui pritars ir Seimas, šiemet 9 mėnesių tarnybos laikotarpiui planuojama pakviesti 3,5 tūkst. šauktinio amžiaus Lietuvos piliečių. Anot Kariuomenės vado generolo majoro Vytauto Žuko, jaunuoliai į tarnybą bus atrenkami atsitiktinai, ir leis 2015-2016 metais sukomplektuoti Lietuvos kariuomenę.

Lietuva šauktinių kariuomenės atsisakė 2008 m., šiuo metu Lietuvos kariuomenėje yra apie 13 tūkst. karių. Per penkerius metus iš viso ketinama parengti apie 16 tūkst. šauktinių, kurie taps ir kariuomenės rezervu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder