Premjeras: Stasys Jakeliūnas buvo paprašytas išeiti

Premjeras: Stasys Jakeliūnas buvo paprašytas išeiti

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius tikina, kad atsistatydinęs jo patarėjas Stasys Jakeliūnas buvo paprašytas parašyti atsistatydinimo pareiškimą, o ne padarė tai savo noru, kaip teigia žiniasklaidai.

"Esu nustebęs tokiu pareiškimu ir tokiu negarbingu elgesiu. Nenoriu leistis į tam tikras detales, bet noriu pasakyti vieną dalyką - jis buvo paprašytas, kad parašytų pareiškimą, o ne jis pats atsistatydino", - antradienį LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Kaip ELTA jau skelbė, buvęs Premjero patarėjas S. Jakeliūnas negailėjo kritikos dabartinei Vyriausybei, teigdamas, kad valdantieji linkę atidėlioti esminių valstybės finansų sistemos problemų sprendimus.

Anot S. Jakeliūno, jo ir Premjero pozicijos sutapo tik dėl euro valiutos reikalingumo Lietuvoje, tuo tarpu kitais klausimais - "Ūkio" banko bankroto modelio pasirinkimo, antrosios pensijų pakopos reformos - į eksperto ir jo suburtos komandos siūlymus nebuvo atsižvelgta. Paskutinis lašas, perpildęs S. Jakeliūno kantrybės taurę, buvo šių metų "Sodros" biudžetas.

"Sodros" šių metų biudžetas sudarytas grubiai pažeidžiant pačios "Sodros" veiklą reglamentuojančius įstatymus. Didinant bet kokias išmokas - ligos, pensijų - ir nesant rezervo (...) turi būti skiriami asignavimai, ne paskolos, iš valstybės biudžeto", - LRT televizijos laidoje "Dėmesio centre" kalbėjo S. Jakeliūnas.

Buvęs Premjero patarėjas teigė, kad atsistatydinti jį privertė ne nuomonių skirtumai, bet atsisakymas spręsti esmines valstybės finansų sistemos problemas, kurios ilgainiui tik auga.

Reaguodamas į tokius S. Jakeliūno žodžius, A. Butkevičius teigia, kad jie prasilenkia su tikrove. Anot Vyriausybės vadovo, priežastys, dėl kurių S. Jakeliūnas paliko Vyriausybę, yra kitos, tačiau jų Premjeras neatskleidžia.

"Aš tikrai nenoriu pasakoti detalių ir liesti šitos temos", - sakė A. Butkevičius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder