Prezidentas Valdas Adamkus dalyvaus Žemės valandos akcijoje

Prezidentas Valdas Adamkus dalyvaus Žemės valandos akcijoje

Didžiausia žmonijos istorijoje geros valios iniciatyva rengiama Žemės valandos akcija šiemet organizuotai vyks ir Kaune. Joje dalyvauti žada ir Prezidentas Valdas Adamkus.

Šeštadienį, 20.30 val. vietos laiku daugelio pasaulio šalių žmonės, verslo organizacijos ir vyriausybės jau penktus metus iš eilės bus pakviestos valandai išjungti šviesas ir leisti Žemei atsikvėpti. Kaunas taps centriniu šio įvykio miestu Lietuvoje. Prezidentas V. Adamkus, kuris yra Žemės valandos ambasadorius Lietuvoje, kartu su miesto meru Andriumi Kupčinsku dalyvaus simbolinėje šviesos išjungimo akcijoje Kaune.

Miesto savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų departamento vyriausiosios specialistės Aušros Kriaučiūaitės-Partikienės teigimu, Žemės valandos metu Rotušės aikštėje ant grindinio iš žvakelių bus išdėliotas didžiulis skaičius 60 (tiek, kiek valandoje yra minučių). Po pusvalandžio nuo akcijos pradžios, 20.30 val., bus išjungtas apšvietimas pagrindiniuose Kauno miesto visuomeninės paskirties objektuose - Laisvės alėjoje, Rotušės aikštėje, Kristaus Prisikėlimo, Vytauto Didžiojo, Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčiose, Arkikatedroje bei Istorinės Kauno Prezidentūros sodelyje, Vilniaus gatvėje.

"Norintys bendrame būryje akcijoje dalyvauti kauniečiai bei jų svečiai pakviesti į Rotušės aikštę atsinešti žvakelių. Visos miesto įmonės, organizacijos, bendrovės taip pat kviečiamos šeštadienį, 20.30 val., išjungti savo įstaigų, parduotuvių apšvietimą vienai valandai", - aiškino vyriausioji specialistė.

Žemės valanda prasidėjo nuo vieno miesto iniciatyvos atkreipti dėmesį į vis spartėjančią klimato kaitą, kurią sąlygoja žmogaus veikla ir į būtinybę imtis priemonių Žemei išsaugoti. 2007 m. Sidnėjuje pirmą kartą 2,2 milijono žmonių išjungė šviesas, taip išreikšdami savo aktyvią poziciją. Vėliau ši aplinkos apsaugai skirta kampanija tapo globalia ir 2010 m. išplito jau 128 šalyse ir teritorijose.

Pernai pirmą kartą prie akcijos prisijungė ir Lietuva. Šalia tokių megapolių kaip Stokholmas, Paryžius, Niujorkas, Pekinas ar Tokijas šviesos geso ir Vilniuje, Druskininkuose, Klaipėdoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder