Prezidentas Valdas Adamkus sostinės merui mato naujų iššūkių

Prezidentas Valdas Adamkus sostinės merui mato naujų iššūkių

Prezidentas Valdas Adamkus Vilniaus merui mato naujų iššūkių ir kritikuotinų dalykų.

Sekmadienio rytą balsuoti tiesioginių merų rinkimų pakartotiniame balsavime V. Adamkus su žmona Alma atvyko į Saulėtekyje, Vilniaus Gedimino technikos universitete, įsikūrusią Saulėtekio rinkimų apylinkę. Čia didelių eilių nebuvo, tad Prezidentas su žmona ilgai neužtruko.

Žurnalistams gerai nusiteikęs V. Adamkus sakė iš anksto žinojęs, už ką balsuosiąs, atskleidė, kad su sutuoktine balsavo už tą patį kandidatą

"Mes iš anksto žinojome, už ką mes balsuosime", - sakė Prezidentas.

Klausiamas, ar įtakos balsavimo pasirinkimui padarė tai, kad su vienu iš kandidatu yra susijęs asmeniniu ryšiu - V. Adamkus yra Artūro Zuoko sūnaus krikštatėvis, - V. Adamkus siūlė nesieti asmeninių ir dalykinių ryšių

"Tikrai ne. Politika ir bendri ryšiai nieko neturi bendro. Galvoju, kad abu nusprendėme, kas yra geriausia Lietuvai ir Vilniui", - teigė V. Adamkus.

Apskritai Prezidentas iš Vilniaus mero sakė laukiąs tolesnio progreso ir įspėjo apie laukiančius iššūkius, kritikavo nebaigtus darbus.

"Manau, kad toliau turi progresuoti tas, kas yra padaryta. Na, aš manau, kad gyvenimas iškels vis naujų problemų, kadangi daug neišspręstų yra. Mano supratimu, jų yra statybos srityje, yra rajonų, kurie turėtų būti pakeisti. Aš manau, kad vis dar egzistuoja susisiekimo problema - aplink miestą žadamas kelias, kuris, net nežinau, kiek metų jau statomas ir dar neužbaigtas... Taip kad problemų pakanka", - sakė V. Adamkus.

Pakartotiniame tiesioginių merų rinkimų ture vilniečiai renkasi tarp Liberalų sąjūdžio kandidato Remigijaus Šimašiaus ir dabartinio sostinės vadovo A. Zuoko.

7.00 val. ryto Lietuvoje duris atvėrė Savivaldos rinkimų apylinkės, kuriose iki 20.00 val. vyks pakartotinis balsavimas savivaldybių merų rinkimuose.

Teisę balsuoti turi 40-ies savivaldybių, kuriose kovo 1-ąją merai nebuvo išrinkti iš pirmo karto, rinkėjai. Jie turės nuspręsti, kuris iš dviejų daugiausia balsų surinkusių kandidatų labiau vertas mero regalijų.

Galutiniame šių savivaldybių rinkėjų sąraše - beveik 1,96 mln. rinkėjų. Dalis rinkėjų jau balsavo iš anksto savivaldybėse ir namuose.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder