Prezidentė pasirašė užuojautų knygoje dėl Margaret Tečer mirties

Prezidentė pasirašė užuojautų knygoje dėl Margaret Tečer mirties

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, pagerbdama buvusios premjerės Margaret Tečer (Margaret Thatcher) atminimą, pasirašė Jungtinės Karalystės ambasados užuojautų knygoje.

"Stiprios asmenybės žavi tuo, kad jos sugeba istoriniais, sudėtingais laikotarpiais prisiimti atsakomybę dėl savo tautos ir įvairių reformų. Ši lyderė pasisakė už Baltijos šalių nepriklausomybę ir palaikė mus Šaltojo karo metu. Mums ši lyderė buvo mūsų kovos už nepriklausomybę simboliu. Kieta, tvirta, žinanti savo nuomonę ir mokanti ją apginti. M. Tečer padarė didžiulę istorinę įtaką Didžiosios Britanijos ateičiai, sukurdama dabartinį ekonomikos modelį. Ypatingas jos indėlis ir tarptautinėje erdvėje ginant okupuotas mažas valstybes. Tokios asmenybės žavi ir moko. Tokių asmenybių visam pasauliui reikia kiekviename istorijos periode reikia", - sakė Prezidentė.

Buvusi Didžiosios Britanijos premjerė M. Tečer mirė nuo insulto pirmadienį būdama 87 metų amžiaus.

Konservatorė M. Tečer buvo Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė nuo 1979 iki 1990 metų. Ji buvo pirmoji moteris šiame poste ir ilgiausiai be pertraukos poste išlikusi Didžiosios Britanijos premjerė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder