Prezidentė teigiamai įvertino finansavimo gynybai didinimą

Prezidentė teigiamai įvertino finansavimo gynybai didinimą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigiamai vertina Vyriausybės planus didinti gynybos biudžetą ir siekti, kad finansavimas šiais sričiai jau kitais metais siektų 1 proc. nuo Bendrojo vidaus produkto (BVP).

"Aš vertinu gerai. Manau, kad Vyriausybė supranta savo atsakomybę, ypač dabartinėje situacijoje. Tai, kad šiemet bus papildomi 130 mln. skirti - taip pat gerai ir kad numatoma dar apie 40 mln. skirti kitais metais, vertinu pozityviai", - penktadienį lankydamasi Klaipėdoje, kur apžiūrėjo JAV karinių jūrų pajėgų laivą "Oscar Austin", žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad finansavimo didinimas gynybai yra ir politinių partijų reikalas.

"Manau, kad šalis, pirmiausia, turi gintis pati, o ne tik reikalauti iš partnerių, kad jie taip pat turi finansuoti ir savo gynybą ir atlikti įsipareigojimus pagal NATO sutartį, turime būti visi ir suprasti savo atsakomybės ribas ir savo indėlį į viso regiono ir NATO partnerių gynybą. T.y. kolektyvinė gynyba, kiekviena šalis turi investuoti būtinas finansines lėšas, kad tas apginamumas tiek pačios šalies, tiek viso aljanso būtų užtikrintas", - kalbėjo Prezidentė.

ELTA primena, kad Seime jau pateiktos biudžeto pataisos, kuriomis siūloma dar šiemet gynybos finansavimą didinti 130 mln. litų.

45 mln. litų bus skiriama iš Privatizavimo fondo, o 85 mln. litų - iš biudžeto, iš jų - 65 mln. litų iš surenkamų akcizų lėšų, o 20 mln. litų didinamas biudžeto deficitas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder