Prokuratūros prašoma ištirti Visagino AE reklamos finansavimą

Prokuratūros prašoma ištirti Visagino AE reklamos finansavimą

Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Petras Gražulis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai neskaidrios Visagino atominės elektrinės (VAE) reklamos finansavimo.

Parlamentaras prašo prokurorų pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešo intereso gynimo, įžvelgdamas galimą neteisėtą mokesčių mokėtojų lėšų švaistymą.

Kreiptis į prokuratūrą parlamentarą paskatino informacija, jog Visagino atominės elektrinės (VAE) transliuota reklama televizijos ir radijo stočių eteryje mokesčių mokėtojams kainavo apie 12,5 mln. litų. Jis pastebi, jog Visagino atominės elektrinės reklama buvo kuriamas išskirtinai teigiamas "Visagino atominės elektrinės" įvaizdis, kuris buvo apmokėtas mokesčių mokėtojų lėšomis.

"Mokesčių mokėtojų sąskaita apmokėta UAB "Visagino atominė elektrinė" skleidžiama reklama buvo vienpusė ir privalėjo būti žymima kaip referendumo agitacija. Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatyme yra apibrėžta, jog rinkimų (referendumo) agitacija - per rinkimų (referendumo) agitacijos kampanijos etapą politinei reklamai skleisti skirta veikla, kuria siekiama paveikti rinkėjų motyvaciją balsuojant rinkimuose ar referendume. Akivaizdu, jog VAE skirtos lėšos ženkliai viršijo pagal įstatymus nustatytą didžiausią leistiną referendumo agitacijos išlaidų dydį. Be to, VAE oficialiai nebuvo įregistruota kaip politinės kampanijos dalyvė", - sako P. Gražulis.

Jo nuomone, būtina nedelsiant pradėti tyrimą ir ištirti Finansų ministerijos pateiktas ataskaitas apie tai, kiek ir kaip Visagino atominė elektrinė ir kitos valstybės kontroliuojamos įmonės išleido lėšų agitacijai dėl VAE statybos, paskelbus agitacijos referendumo pradžią. P. Gražulis taip pat siūlo patraukti baudžiamojon atsakomybėn asmenis, padariusius finansinę žalą šioms įmonėms bei valstybei.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder