Raimundas Karoblis palaiko visuotinio šaukimo idėją

Raimundas Karoblis palaiko visuotinio šaukimo idėją

Kandidatas į krašto apsaugos ministrus Raimundas Karoblis sakosi palaikantis visuotinio karinio šaukimo idėją ir teigia, kad 2 procentų nuo BVP skyrimas gynybai nėra riba, bet prieš tai reikia užtikrinti skaidrų ir efektyvų dabar krašto apsaugai skirtų lėšų naudojimą.

Po susitikimo su Prezidente, R. Karoblis teigė, kad KAM turi užtikrinti kariuomenės stiprybę, o įvairūs skandalai neturi mesti šešėlio ant šios struktūros nei visuomenės, nei sąjungininkų akyse.

Kandidatas į ministrus taip pat sakėsi palaikantis visuotinio šaukimo idėją, tačiau būtina vykdyti diskusijas, kada ir kokiais būdais prie tokios kariuomenės galėtų būti pereita.

R. Karoblis iki šiol eina užsienio reikalų viceministro pareigas, o Užsienio reikalų ministerijoje dirbo nuo 1994 m. Per savo diplomatinę karjerą dirbo Lietuvos misijoje Jungtinėse Tautose, Pasaulio prekybos organizacijoje, taip pat buvo nuolatiniu Lietuvos ambasadoriumi Europos Sąjungoje. Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai, buvo pagrindinis šio proceso koordinatorius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder