Ramūnas Karbauskis: konservatorių žodžius vertinu kaip spaudimą

Ramūnas Karbauskis: konservatorių žodžius vertinu kaip spaudimą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio siūlymą apsispręsti, su kuria politine jėga - konservatoriais ar socialdemokratais - bus formuojama koalicija, vertina kaip galimą spaudimą.

Pasak R. Karbauskio, esama padėtis - daugiausiai Seime laimėtas mandatų skaičius - LVŽS leidžia vesti derybas tiek su kairiaisiais, tiek su dešiniaisiais.

"Būtų keista, kad mes tokioje situacijoje galėtume kalbėti tik su viena politine partija", - pirmadienį spaudos konferencijos metu teigė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas taip pat teigė, kad europarlamentaro Bronio Ropės kandidatūra į Premjerus preliminariai buvo aptarta prieš porą mėnesių, tačiau dabar toks scenarijus darosi vis labiau realus. Rinkimų naktį R. Karbauskis žurnalistams teigė, kad, "valstiečiams-žaliesiems" išsiderėjus Premjero ir Seimo Pirmininko postus, B. Ropė galėtų būti Premjeru. Iki šiol pagrindiniu LVŽS kandidatu vadovauti Vyriausybei buvo įvardijamas Saulius Skvernelis.

R. Karbauskis taip pat patvirtino, kad artimiausiu metu įvyks susitikimas su Prezidente Dalia Grybauskaite, o Prezidentūra turės tokias pačias galimybes, kaip ir koalicijos parteriai, siūlyti kandidatus į ministrus.

"Prezidentūra turės prioritetą siūlant krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrus", - teigė R. Karbauskis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder