Rinkimai: Šilutėje pradėti du ikiteisminiai tyrimai

Rinkimai: Šilutėje pradėti du ikiteisminiai tyrimai

Dėl Šilutės rajone vykstančių išankstinių rinkimų policijoje buvo gauti iš viso devyni pranešimai, pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Kaip BNS sakė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Rūta Janavičiūtė, birželio 17 dieną pradėtas tyrimas dėl galimo balsų pirkimo.

Kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas gegužės pabaigoje gavus pranešimą dėl agitacinio stendo sugadinimo.

Ketvirtadienį pranešta apie šešis rinkimų pažeidimus – keturi iš jų gauti Šilutėje, kur vyksta išankstinis balsavimas savivaldybės tarybos ir mero rinkimuose, du – Trakų rajone.

Policijos departamento duomenimis, Trakų policijai pranešta, esą Lentvaryje prie parduotuvės moteris turi kažkokius popierius ir kalbasi su vyru, kas gali būti balsavimo pažeidimas. Informacija nepasitvirtino – moteris rankoje turėjo laikraštį.

Taip pat Trakų rajone pranešta, kad moteris elektroniniu paštu gavo informaciją, jog pilietė, lankydamasi įmonėje Lentvaryje, ragino nebalsuoti už ją, o buvęs narkomanas perka balsus už kandidatę. Įvykis tiriamas.

Šilutės rajone pranešta apie moterį su vaikišku vežimėliu, esą agitavusią balsuoti už kandidatą ir duodančią balsavusiems po 5 eurus. Informacija nepasitvirtino, minėta moteris nebuvo rasta.

Rinkimų komisijos narys policijai pranešė apie sulaikytą galimą balsų papirkinėtoją, tačiau ši informacija taip pat nepasitvirtino.

Gauti du organizacijos „Baltosios pirštinės“ pranešimai – pastebėtas kitam žmogui pinigus perduodantis asmuo. Atvykus pareigūnams paaiškėjo, kad prie parduotuvės susitikę du vyrai ir moteris grąžino skolą.

Taip pat pranešta apie asmenis, turėjusius reklamines partijos korteles su kandidatų numeriais. Vyrai teigė, kad pinigų, jog balsuotų už šią partiją ar jos narius, nėra gavę, ir nežinojo, kad negalima turėti tokios kortelės einant balsuoti, nes balsavo pirmą kartą.

Kovą Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl šiurkščių pažeidimų panaikinus savivaldos rinkimų rezultatus Šilutės rajone, valdžia čia renkama iš naujo. Trakų rajone vyksta mero rinkimų antrasis turas. Vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje - antrasis Seimo nario rinkimų turas.

Trečiadienį prasidėjo balsavimas iš anksto, o sekmadienį bus balsuojama rinkimų apylinkėse.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder