Rolandas Paksas ragina remti vieną iš valstybės simbolių - Kauno zoologijos sodą

Rolandas Paksas ragina remti vieną iš valstybės simbolių - Kauno zoologijos sodą

Europos Parlamento narys, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas ragina prisidėti prie pilietinės iniciatyvos, stengiantis surinkti lėšų vienam iš, jo teigimu, valstybės simbolių - Kauno zoologijos sodui.

"Noriu iškelti pilietinę iniciatyvą, kad mes rūpintumėmės šiuo zoologijos sodu ir kad jis taptų toks, į kurį norėtų atvažiuoti ir sugrįžti kiekvienas Lietuvos vaikas. (...) Aš manau, kad būtent pilietiškumas ir pastangos nepalikti valstybės simbolių - o Kauno zoologijos sodas yra vienas iš jų - tokioje situacijoje, kokioje jis yra dabar, yra puikus startas šiai iniciatyvai", - antradienį spaudos konferencijoje "Dėl paramos Kauno zoologijos sodui" kalbėjo R. Paksas.

Kauno zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas pabrėžė, jog nieko nedarant jį tektų uždaryti jau 2026 m.

"Tačiau ir su pilietinės iniciatyvos pagalba surinktomis lėšomis jau galima kai ką nuveikti. Jeigu būtų renkami akcijų ir koncertų metu pinigai, sodas galėtų jau dabar investuoti, gražintis, gerinti gyvūnų gyvenimo sąlygas", - pažymėjo A. Didžiokas.

Jo teigimu, sodui priklauso 15,66 ha teritorija, tačiau jos įsisavinta tik 40 proc. A. Didžiokas vardijo, jog svarbu praplėsti gyvūnų voljerų dydžius, jų narvų teritorijas, gerinti lankytojams skirtą infrastruktūrą.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs prodiuseris, renginių organizatorius Rolandas Skaisgirys užsiminė apie spalio pradžioje įvyksiantį labdaros koncertą, siekiant surinkti lėšų Kauno zoologijos sodui.

"Svarbu palaikyti ilgalaikį santykį ir sutelkti visus savo aplinkos žmones bei padėti šiam gražiam tikslui", - sakė R. Skaisgirys.

Atlikėjas Donatas Montvydas teigė taip pat įsitrauksiantis į šią pilietinę akciją. Jis nuo kiekvieno parduoto, rudenį prekyboje pasirodysiančio solinio albumo "Norim dar" vieną litą žada skirti Kauno zoologijos sodui.

"Kai žmogus ateina į zoologijos sodą, mano nuomone, jis grįžti iš ten turėtų pasisėmęs pozityvių emocijų, su puikiais prisiminimais. Bet kai grįžtama gailint gyvūnų, pats zoologijos sodas neatlieka savo funkcijos ir paskirties. Kiekvieno piliečio reikalas yra rūpintis tuo ir prisidėti, kaip tik įmanoma", - kalbėjo D. Montvydas.

Nė vienas spaudos konferencijos dalyvis nesiryžo spėti, kiek pilietinės iniciatyvos pagalba galima surinkti lėšų, tačiau R. Skaisgirys prasitarė apie pusę milijono litų.

"Būrimas iš tirščių, kiek planuojama surinkti. Būčiau laimingas, jei bent per pirmą akciją galėtumėme surinkti iki pusės milijono litų", - sakė R. Skaisgirys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder