Rusai sulaikė mūsų šnipą?

Rusai sulaikė mūsų šnipą?

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) pranešė sulaikiusi Lietuvos žvalgybos pareigūną - Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos darbuotoją.

Naujienų agentūrai „Interfax“ FST atstovas pareiškė, esą Lietuvos pilietis buvo sulaikytas Maskvoje užvakar. Su įkalčiais - iš vieno Rusijos piliečio gautais dokumentais su įslaptinta informacija. Rusų žiniasklaida sulaikytąjį įvardijo kaip Aristidą Tamošaitį, tačiau oficialiai ši informacija nepatvirtinta. Tik sklando įvairios versijos. Viena - kad jis galėjo būti dvigubas agentas, dirbti tiek Lietuvai, tiek Rusijai, nes yra baigęs KGB mokyklą Maskvoje. Kita - kad tai yra Rusijos provokacija, nes mes šioje šalyje esą žvalgybos pareigūnų neturime.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, Lefortovo teismas sulaikytąjį leido suimti dviem mėnesiams.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad yra gauta oficiali informacija apie Rusijoje sulaikytą Lietuvos pilietį.

„Mes gavome oficialią informaciją iš Rusijos FST į ambasadą apie tai, kad sulaikytas, kaip jie teigė, Lietuvos pilietis, yra nurodyta pavardė, ir jie tą padarė pagal mūsų dvišalę konsulinių santykių konvenciją, nes sulaikius pilietį reikia nedelsiant informuoti“, - teigė L.Linkevičius.

Pasak jo, artimiausiu metu bus prašoma susitikimo su sulaikytu asmeniu.

„Prašysime susitikimo su tuo sulaikytu asmeniu. Visas kitas detales tikriname. Oficialiai sužinojome pavardę, patį faktą, dabar viską tikrinsime“, - vakar sakė ministras.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder