Rusija skelbia stabdanti kai kurių pieno produktų importą iš Lietuvos

Rusija skelbia stabdanti kai kurių pieno produktų importą iš Lietuvos

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba ("Rospotrebnadzor") skelbia nuo spalio 7 d. stabdanti kai kurių pieno produktų importą iš Lietuvos, praneša "Interfax", remdamasi šios tarnybos vadovu Genadijumi Oniščenka.

Toks sprendimas, pasak G. Onišenkos, priimtas dėl "sanitarinių ir epidemiologinių pavojų". Anot tarnybos vadovo, Lietuvos tiekėjų "Pieno žvaigždės", "Šilutės Rambynas", "Rokiškio pienas" ir kitų produktai, pavyzdžiui, "Svalia", "Rokiškio tikras", "neatitinka reikalavimų".

Pasak "Rospotrebnadzor", Lietuvos gamintojai pažeidė gyventojų informavimo apie produkto atitikimą atitinkamiems standartams reikalavimus. Be to, anot tarnybos, kai kuriuose Lietuvos produktuose buvo aptiktas neleistinas mielių ir pelėsių kiekis, taip pat žarnyno lazdelės grupės bakterijų.

Apie ketinimus įvesti apribojimus pieno produkcijos įvežimui iš Lietuvos G. Oniščenka skelbė dar rugsėjo 17 dieną. Tačiau tuomet vyriausiasis sanitarijos gydytojas nepatikslino, kokioms konkrečiai kompanijoms bus taikomi apribojimai ir nuo kada jie įsigalios.

Tuo tarpu Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), pasak jos atstovės spaudai Jurgitos Savickaitės, oficialaus rašto, patvirtinančio tokią informacija, kol kas negavo.

"Kol kas daugiau pakomentuoti yra sunku, kadangi nežinome, ar yra realiai uždrausta leisti į rinką lietuviškus pieno produktus, ar tai yra tik eilinis grasinimas. Kol kas tokios informacijos, kad būtų sustabdytas kokių nors lietuviškų pieno produktų tiekimas į rinką Rusijoje, neturime", - pirmadienio rytą sakė J. Savickaitė.

Dėl Rusijos veiksmų nemalonumų patiria ir Lietuvos vežėjai. Jiems nuo rugsėjo 12 dienos taikoma sugriežtinta patikra, dėl to prie Rusijos sienos driekiasi eilės.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder