Saulius Skvernelis: lapkritį planuojamos permainos BPC veikloje

Saulius Skvernelis: lapkritį planuojamos permainos BPC veikloje

Šių metų lapkričio mėnesį planuojamos reformos Bendrojo pagalbos centro (BPC) veikloje.

Apie tai pranešė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, ketvirtadienį apie BPC problemas kalbėjęs su Seimo Darbo partijos frakcijos nariais.

"Lapkritį turėtų būti įgyvendintas sprendimas dėl greitosios medicininės pagalbos (GMP) stočių integravimo į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) per nuotolines darbo vietas, kurios yra įrengtos GPM dispečerinėse. Tai būtų analogiška situacija kaip dabar su policija. Bendrojo pagalbos centro operatorius priima pirminį skambutį, suformuoja algoritmą, jeigu tai yra medikams skirta, kaip policijos atveju, iš karto ta kortelė realiuoju režimu įkrenta dispečerinei, kur jau patys medikai spręstų, kokią pagalbą suteikti. Lapkritį tai turi pradėti veikti", - žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Su Darbo partijos frakcijos nariais jis kalbėjo apie BPC darbą, problemas, skambinančiojo vietos nustatymą, darbuotojų mokymą, jų profesionalumą ir mažas algas.

Kaip ELTA jau skelbė, BPC pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl įvykio Kauno rajone, kai pirmadienį Lapių kelyje susidūrus po kelią važinėjusiam lengvajam automobiliui ir sunkvežimiui, žuvo lengvojo automobilio vairuotojas. Į BPC kreipėsi paskui lengvąjį automobilį kurį laiką važiavęs vyras, įspėjęs, kad gali įvykti nelaimė, nes vairuotojas galimai neblaivus.

BPC dėmesio centre atsidūrė ir prieš porą metų, kai 2013 m. rudenį Panevėžio rajone, Dembavoje, buvo nužudyta nepilnametė - mergina buvo pagrobta ir uždaryta į automobilio bagažinę, ir nors bandė išsikviesti pagalbą numeriu 112, tarnyboms nepavyko nustatyti jos buvimo vietos. Ji vėliau buvo sudeginta gyva.

Pavasarį Alytaus rajone per gaisrą žuvo motina ir trys vaikai, moteris skambino pagalbos numeriu, tačiau nesugebėjo pasakyti savo adreso, o BPC teisinosi, kad nesuveikė vietos nustatymas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder