Saulius Skvernelis: nebūtų eilinių ugniagesių - nereikėtų ir vadovų

Saulius Skvernelis: nebūtų eilinių ugniagesių - nereikėtų ir vadovų

Pagrindinė ugniagesių darbo vertintoja yra visuomenė, teigė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, dalyvaudamas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente vykusiame respublikiniame departamento, jam pavaldžių įstaigų bei priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų vadovų pasitarime.

"Ugniagesius visuomenė tradiciškai vertina itin palankiai. Kartelė iškelta aukštai, turite ją išlaikyti, o tam būtinas kiekvieno iš jūsų indėlis", - sakė S. Skvernelis.

Ministras akcentavo, jog pagrindinė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vertybė - eilinis ugniagesys.

"Tie žmonės, kurie kasdien vyksta į gaisrus, atlieka gelbėjimo darbus, Jums, vadovams, turi rūpėti labiausiai. Rūpintis jais reikia kasdien, o ne taip, kaip politikoje, kur žmonės kai kam parūpsta tik rinkimų dieną. Vidaus reikalų sistemoje tokio požiūrio būti negali. Jei nebūtų paprastų ugniagesių, nereikėtų ir vadovų. Žmonės, kurie dirba sunkiausią darbą, kurie po gaisro - pavargę, aprūkę ir suplukę - dar sugeba ir žiniasklaidai paaiškinti, kas bei kodėl nutiko, nusipelno pagarbos, gerų sąlygų, padoraus atlyginimo", - teigė ministras.

S. Skvernelis pristatė Vidaus reikalų ministerijos jau parengtus bei planuojamus rengti teisės aktus, susijusius su statutinių tarnybų veikla, ragino ne laukti papildomo finansavimo iš biudžeto, o aktyviai naudotis Europos Sąjungos lėšomis atnaujinant pastatus, gerinant darbo sąlygas, keliant kvalifikaciją, įsigyjant reikalingą įrangą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder