Seimas panaikino ir Vitalijos Vonžutaitės teisinę neliečiamybę

Seimas panaikino ir Vitalijos Vonžutaitės teisinę neliečiamybę

Seimas leido Darbo partijos frakcijos narę Vitaliją Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Ketvirtadienį už tai, kad būtų panaikinta jos teisinė neliečiamybė, balsavo 86 Seimo nariai, 32 buvo prieš, 9 parlamentarai susilaikė.

"Esu įsitikinusi, kad mano byla politinė. (...) Spaudžiamos politinės institucijos ją fabrikuojant", - kreipdamasi į Seimo narius sakė V. Vonžutaitė.

Tramdydama ašaras parlamentarė sakė, kad jai kaip moteriai buvo daromas didelis spaudimas siekiant išgauti prokurorams tinkamus parodymus. "Tuo metu man buvo tik 24 metai, teisinių ir buhalterinių žinių neturėjau", - sakė V. Vonžutaitė, teigdama, kad tokių didelių pinigų sumų, inkriminuojamų jai, ji nėra mačiusi.

Parlamentarė dėkojo Dievui, kad tokioje sudėtingoje situacijoje jai pavyko pagimdyti sveiką sūnų.

Praėjusią savaitę Seimo laikinoji tyrimo komisija patenkino generalinio prokuroro prašymą ir sutiko, kad būtų atimta V. Vonžutaitės teisinė neliečiamybė. Už tokį rezoliucijos projektą ir pažymą balsavo 7 komisijos nariai, 5 buvo prieš, vienas parlamentaras (komisijos pirmininkas Andrius Mazuronis) susilaikė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder