Seimas spręs dėl trijų "darbiečių" teisinės neliečiamybės

Seimas spręs dėl trijų "darbiečių" teisinės neliečiamybės

Ketvirtadienį Seimas balsavimu ketina spręsti, ar leisti Seimo narius "darbiečius" Viktorą Uspaskichą, Vytautą Gapšį ir Vitaliją Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jų laisvę.

Ketvirtadienį trys laikinosios tyrimo komisijos nariai "darbiečiai" Artūras Paulauskas, Valentinas Bukauskas ir Šarūnas Birutis Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo alternatyvius rezoliucijų projektus, kuriose siūloma leisti "darbiečius" tik patraukti baudžiamojon atsakomybėn, bet neleisti prokurorams kitaip suvaržyti jų laisvę.

Pagal projektą, V. Uspaskichui siūloma taikyti kardomąją priemonę - užstatą.

Alternatyviuose rezoliucijų projektuose taip pat siūloma neleisti "darbiečių" teisti už sukčiavimą. Tačiau, nepaisant "darbiečių" pastangų, šie projektai nebuvo įtraukti į ketvirtadienio Seimo posėdžių darbotvarkę.

Antradienį Darbo partijos frakcijai paprašius, "darbiečių" neliečiamybės klausimo svarstyme buvo padaryta pertrauka iki ketvirtadienio, primena ELTA.

Praėjusią savaitę Seimo laikinoji tyrimo komisija patenkino generalinio prokuroro prašymą ir sutiko, kad būtų atimta trijų parlamentarų teisinė neliečiamybė. Už tokius tris rezoliucijos projektus ir pažymas balsavo 7 komisijos nariai, 5 buvo prieš, vienas parlamentaras (komisijos pirmininkas Andrius Mazuronis) susilaikė.

Lapkričio 27 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl trijų "darbiečių" teisinės neliečiamybės. Tyrimo komisijoje dirbo 13 Seimo narių. Komisijos pirmininku paskirtas "tvarkietis" A. Mazuronis, pirmininko pavaduotoju - Seimo Darbo partijos frakcijos narys Artūras Paulauskas.

Seimo sudarytai komisijai buvo pavesta atlikti tyrimą iki šių metų gruodžio 21 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder